CSC køber amterne ud af Scandihealth

CSC køber amterne ud af ejerkredsen af Scandihealth. CSC betaler 120 millioner kroner for at sikre sig fuldt ejerskab over selskabet. Pengene vil amterne bruge til kontingent-nedsættelse.

Softwaregiganten CSC sikrer sig til hele ejerskabet af datterselskabet CSC Scandihealth, som CSC indtil nu har ejet 60 procent af.

Det sker med købet af de resterende 40 procent af aktierne, der hidtil har tilhørt det tidligere Amtsrådsforeningen, som nu hedder Danske Regioner.

Ifølge Bent Hansen, der er formand i Danske Regioner indbringer handelen 120 millioner kroner, som skal bruges til kontingent-nedsættelser for medlemmerne i foreningen.

Skal holde kontigent nede

Hver region vil efter salget spare omkring fire millioner kroner, og derfor kan regionerne nøjes med at opkræve 17 kroner per indbygger i stedet for 22 kroner per indbygger, fortæller Bent Hansen.

For CSC er den primære grund til købet, at CSC især igennem aktiviteterne på sundhedsområdet i Danmark vurderer, at sundhed er et vigtigt område i vækst.

Derfor vil firmaet satse og have indflydelse, fortæller Freddy Lykke, administrerende direktør i CSC Scandihealth, til Computerworld.

CSC Scandihealth offentliggjorde i september et ganske pænt regnskab, hvor især firmaets aktiviteter på den kommunale område var kendetegnet ved en massiv vækst iindtjeningen på lige under 50 procent.

Vil undgå interessekonflikter

Men ifølge Bent Hansen er det alligevel det rigtige tidspunkt at sælge nu.

- Vi sælger, fordi vi har lavet en fælles konstruktion omkring EPJ med staten og Danske Regioner. Derfor synes vi, at det er svært at sidde med en ejerinteresse i, at det går godt for et firma, som vi selv er medejere af, siger Bent Hansen.

En anden grund til at Danske Regioner vælger at sælge sindel af Scandihealth er, at det ikke er foreningens opgave at gå ud at konkurrere på det internationale marked med de it-løsninger, som firmaet leverer.

- Det kunne selvfølgelig være spændende. Men det skal vi nok overlade til private firmaer, siger Bent Hansen.

Prisen låst af overenskomst

Prisen på 120 millioner kroner har Danske Regioner ifølge Bent Hansen ikke haft mulighed for at ændre på.

Prisen er nemlig låst fast til omsætningen i en gammel aktionæroverenskomst fra dengang CSC købte 60 procent af aktierne.

At salget foregår netop nu, skyldes ifølge Bent Hansen aftalen om den fællesnationale EPJ-satsning med staten.

Bedst med rene linier

- Vi er meget godt tilfreds med den måde, som firmaet har udviklet sig på. Men det vil være langt det bedste for os og firmaet, at der bliver rene linier, siger Bent Hansen.

Ifølge Freddy Lykke betyder salget ikke ændringer i forhold til firmaets fokus.

Han fortæller, at CSC hele tiden har stået for den operationelle ledelse, mens Amtsrådsforeningen har siddet i bestyrelsen.

Firmaet regner med at udvide medarbejderantallet med omkring 25 ansatte. Men det har intet med købet at gøre, siger Freddy Lykke.

- Vi manglede folk i forvejen. Det er et udtryk for, at der er masser af aktiviteter, som vi kan kaste os ud i, siger Freddy Lykke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere