CSC køber amterne ud af Scandihealth

CSC køber amterne ud af ejerkredsen af Scandihealth. CSC betaler 120 millioner kroner for at sikre sig fuldt ejerskab over selskabet. Pengene vil amterne bruge til kontingent-nedsættelse.

Softwaregiganten CSC sikrer sig til hele ejerskabet af datterselskabet CSC Scandihealth, som CSC indtil nu har ejet 60 procent af.

Det sker med købet af de resterende 40 procent af aktierne, der hidtil har tilhørt det tidligere Amtsrådsforeningen, som nu hedder Danske Regioner.

Ifølge Bent Hansen, der er formand i Danske Regioner indbringer handelen 120 millioner kroner, som skal bruges til kontingent-nedsættelser for medlemmerne i foreningen.

Skal holde kontigent nede

Hver region vil efter salget spare omkring fire millioner kroner, og derfor kan regionerne nøjes med at opkræve 17 kroner per indbygger i stedet for 22 kroner per indbygger, fortæller Bent Hansen.

For CSC er den primære grund til købet, at CSC især igennem aktiviteterne på sundhedsområdet i Danmark vurderer, at sundhed er et vigtigt område i vækst.

Derfor vil firmaet satse og have indflydelse, fortæller Freddy Lykke, administrerende direktør i CSC Scandihealth, til Computerworld.

CSC Scandihealth offentliggjorde i september et ganske pænt regnskab, hvor især firmaets aktiviteter på den kommunale område var kendetegnet ved en massiv vækst iindtjeningen på lige under 50 procent.

Vil undgå interessekonflikter

Men ifølge Bent Hansen er det alligevel det rigtige tidspunkt at sælge nu.

- Vi sælger, fordi vi har lavet en fælles konstruktion omkring EPJ med staten og Danske Regioner. Derfor synes vi, at det er svært at sidde med en ejerinteresse i, at det går godt for et firma, som vi selv er medejere af, siger Bent Hansen.

En anden grund til at Danske Regioner vælger at sælge sindel af Scandihealth er, at det ikke er foreningens opgave at gå ud at konkurrere på det internationale marked med de it-løsninger, som firmaet leverer.

- Det kunne selvfølgelig være spændende. Men det skal vi nok overlade til private firmaer, siger Bent Hansen.

Prisen låst af overenskomst

Prisen på 120 millioner kroner har Danske Regioner ifølge Bent Hansen ikke haft mulighed for at ændre på.

Prisen er nemlig låst fast til omsætningen i en gammel aktionæroverenskomst fra dengang CSC købte 60 procent af aktierne.

At salget foregår netop nu, skyldes ifølge Bent Hansen aftalen om den fællesnationale EPJ-satsning med staten.

Bedst med rene linier

- Vi er meget godt tilfreds med den måde, som firmaet har udviklet sig på. Men det vil være langt det bedste for os og firmaet, at der bliver rene linier, siger Bent Hansen.

Ifølge Freddy Lykke betyder salget ikke ændringer i forhold til firmaets fokus.

Han fortæller, at CSC hele tiden har stået for den operationelle ledelse, mens Amtsrådsforeningen har siddet i bestyrelsen.

Firmaet regner med at udvide medarbejderantallet med omkring 25 ansatte. Men det har intet med købet at gøre, siger Freddy Lykke.

- Vi manglede folk i forvejen. Det er et udtryk for, at der er masser af aktiviteter, som vi kan kaste os ud i, siger Freddy Lykke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere