EU-kommissær angriber teleselskaberne

EU-kommissær Viviane Reding vil sikre, at en prisnedsættelse på roaming-priserne kommer forbrugerne til gode. De europæiske teleselskaber er for sløve, mener hun. Læs Computerworlds interview med kommissæren.

ATHEN: Roamingpriserne hos de europæiske teleselskaber er fortsat alt for høje og EU-Kommissionen vil presse på for at sikre markante nedsættelser af priserne.

Sådan lyder det fra EU-kommissær for informationssamfundet og medierne, Viviane Reding.

- Teleselskaberne har haft mange, mange år til at bringe priserne ned til et normalt niveau. Jeg har advaret dem mange gange, men de har ikke lyttet til advarslerne., siger Viviane Reding, der er kommissær for informationssamfundet og medierne.

Hindrer indre marked

Reding talte med Computerworld i forbindelse med det globale Internet Governance Forum, der denne uge afholdes i den græske hovedstad.

Ifølge kommissæren er skyhøje roamingpriser fortsat en forhindring i forhold til EU's indre marked, der skal sikre lige konkurrencevilkår overalt i Unionen.

- Der er virkelig ikke tale om en fair prisfastsættelse. Vi har set, at konkurrencen ikke fungerer, hvad angår international roaming, siger Viviane Reding.

Kommissionen er i øjeblikket i færd med at færdiggøre et udkast til regler på området, der forventes at sætte skrappe begrænsninger på priserne.

Forsinket af indædt modstand

Modstand fra mobilindustrien, der vil miste milliardindtægter, hvis og når reglerne træder i kraft, har dog forsinket processen noget.

I mellemtiden har en række teleselskaber allerede annonceret nedsættelser i roamingpriserne, eller tilkendegivet, at de er enige i princippet om en form for regulering på området.

Det gælder også det toneangivende selskab på det danske marked, TDC Mobil.

I lighed med andre mobilselskaber anbefaler TDC imidlertid, at reguleringen skal ske på engrospriserne frem for på slutbrugerpriserne.

Det er dog ikke et synspunkt som Viviane Reding har meget til overs for.

Borgerne skal nyde frugterne

- De nationale myndigheder har klart vist i analyser af området, at tidligere reduktioner i engrospriserne er havnet i teleindustriens lommer, og ikke er blevet givet videre til forbrugerne, siger Reding.

- Jeg ønsker at borgerne skal nyde frugterne af normale priser på området, slutter hun.

Læs stort interview med Viviane Reding om EU's visioner på internet- og bredbåndsområdet i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere