23 japanske medieselskaber har fået slettet 29.549 video-klip fra YouTube efter at have dokumenteret brud på ophavsretten.
Gennem organisationen JASRAC (Japan Society for Rights of Authors, Composers and Publishers) skrev de 23 selskaber et brev til videotjenesten og forlangte, at filerne blev fjernet, fordi de var hentet fra rettighedsbeskyttede film, musikvideoer og tv-programmer.
Det krav har YouTube nu efterlevet.
100 millioner videoer om dagen
Den japanske organisation beder i brevet også om, at YouTube i fremtiden blokerer for publiceringen af materiale, der er beskyttet af ophavsretten.
Det krav bliver meget vanskeligt for YouTube at efterkomme.
Selskabet har nemlig tidligere indrømmet, at de slet ikke kan spore hvilket materiale, der er rettighedsbeskyttet.
Hver dag ser YouTube-brugerne mere end 100 millioner videoer på webstedet, og hvem som helst kan uploade et videoklip til tjenesten.
Brugerne af tjenesten risikerer dog, at deres personlige oplysninger bliver udleveret, hvis tjenesten modtager dokumentation for, at de har lagt rettighedsbeskyttet materiale på siden. Samtidig fjernes de ulovlige klip nu også fra YouTube.
Trues med søgsmål
Det er i øjeblikket uklart om YouTube har erstatningsansvar for brud på ophavsretten.
Ingen har endnu prøvet sagen i retssystemet, men flere har truet tjenesten med søgsmål.
Andre store indholdsleverandører, som Warner, Universal, Sony og CBS, har valgt at indgå publiceringsaftaler med YouTube.