Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

Så netværk dog - og scor den fede løn

Klumme: Er de danske it-chefer virkeligt så dumme, at de ikke vil lade medarbejderne netværke? Er du chef for it-folk kan du her få en ordentligt opsang. It-ansatte kan også læse med og få et par tips om at score en god løn.

Dette er et opråb til alle, der arbejder med it og ikke mindst til deres chefer.

Hvis du er en yngre it-professionel skal du her læse og lære, hvordan man får det fede job til den gode løn.

Hvis du er chef for it-professionelle skal du læse for at få en ordentlig opsang.

Erfaringsudveksling? Nej tak

Et lille udvalg af blomsten af landets teknologiske fremtid (it-professionelle omkring de 30) er blevet spurgt om deres forhold til erfaringsudveksling og “networking” på tværs af virksomheder.

Resultatet er mildest talt overraskende.

Man må konstatere at “Alt for Damernes” opskrift på succes i karrieren (“gør som mændene : Udnyt dit netværk”) er gået fuldstændig hen over hovedet på disse i øvrigt meget stræbsomme it-professionelle.

De mener simpelt hen ikke, at erfaringsudveksling var nogen god ide.

Hvorfor?

Fordi de er overbeviste om, at deres chefer ville mene, at det er spild af tid.

De er sikre på, at det ikke vil give plus i karakterbogen, hvis de på denne måde fraterniserer med it-medarbejdere fra andre og måske endda konkurrerende virksomheder.

What?

Jeg må indrømme, at jeg nær havde fået kaffen galt i halsen, da jeg hørte dette.

Jeg har haft svært ved at tro på, at it-folkets chefer kan være så dumme, at de ikke kan se værdien af deres medarbejderes netværk.

Det kan umuligt være sandt, at man i virksomhederne ikke forstår, at kun gennem udveksling, krydsbestøvning og opbygning af professionelle rela­tioner kan vi få it-specialister, der kan gøre sig gældende i et globaliseret samfund.

Nej, så torskedumme er disse chefer ikke. Der må være tale om en stor, stor misforståelse. En misforståelse, vi skal have rettet op på i en fart.

Et par gode råd om at score kassen

Før vi tager fat på cheferne, vil jeg lige give et lynkursus i, hvordan man får et spændende job til en god løn.

Man starter med at få sig en fornuftig uddannelse. Hvad der er fornuftigt afhænger af den enkelte.

En god tommelfingerregel er, at man skal læse noget, der interesserer en, uden at skeje helt ud. Herefter skal man have sig et job.

Vær ikke alt for kræsen i starten – det skal bare få dig i gang.

Når man så har fået et job, skal man opsøge opgaver, der er besværlige og udviklende. Man skal søge afvekslingen og sørge for at bygge sit cv op med erfaringer, der kan bruges senere.

Brug tid på netværk

Alt imens man gør dette, skal man investere en god del tid i at opbygge et netværk af personer, som man svinger godt med, som man stoler på, og som man kan udveksle erfaringer med.

Hvorfor?

Af tre meget gode grunde. For det første: næste gang du står over for en ny problemstilling, vil din mulighed for at løse den hurtigt og effektivt stige proportionalt med antallet af “venner” du kan ringe til.

For det andet: Hver gang du er sammen med andre, hører du nye historier, erfaringer og fejltagelser, du kan gemme i din mentale database og bruge i dit arbejde.

Disse to gode grunde er til gavn for både dig og din virksomhed.

Og så er der den tredje rigtig gode grund: Det næste fede job, du får (hvis du altså får et fedt job) kommer med 60 procent sandsynlighed via en af dine kontakter.

Sådan virker arbejdsmarkedet bare. Personligt har jeg aldrig fået et job på en jobansøgning.

Jeg ringer selv!

Nu tilbage til cheferne. Jeg vil opfordre alle chefer i it-branchen og landets it-afdelinger til i dag at fortælle deres medarbejdere, hvad de mener om faglige netværk, erfaringsudveksling, erfa-grupper m.m.

Men jeg har besluttet mig at gå et skridt videre – jeg ringer selv rundt og tjekker de kommende uger.

Resultatet vil kunne læses her om fire uger.

Indtil da: Hvis nogen skulle have et ønske om at blive ansat hos mig (vi har uden sammenligning de mest udfordrende konsulentprojekter hos de mest spændende kunder – og vi søger altid efter markedets bedste konsulenter) så vær klar til at gøre rede for, hvilket kontaktnet du har.

Det forkerte svar vil være: “Jeg har ikke rigtig brugt tid på at bygge et netværk – jeg har koncenteret mig om opgaverne”.

Henrik Zangenberg er direktør i Gartner.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for klummeskribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere