Medarbejdere sløser med passwords

Det hjælper ikke at investere store ressourcer i flere, længere eller mere komplekse passwords. En ud af tre medarbejdere noterer dem alligevel ned for at huske dem. Den eneste sikre vej er biometriske løsninger, fastslår en undersøgelse fra USA.

Alle de mange anstrengelser for at forbedre it-sikkerheden ved at øge kompleksiteten i passwords virker ikke efter hensigten.

Det fremgår af en amerikansk undersøgelse, der er foretaget af analysefirmaerne Nucleus Research og KnowlegeStorm.

Som et led i at øge it-sikkerheden har mange virksomheder blandt andet valgt at øge frekvensen for, hvor ofte passwords skal ændres, hvor mange tegn, der skal være i et password og hvor komplekse de skal være, i form af tal og bogstaver. Undersøgelsen viser imidlertid, at disse foranstaltninger ingen indvirkning har på it-sikkerheden.

Skriver passwords ned

Årsagen er, at en ud af tre medarbejdere stadig har en tendens til at skrive små noter eller simple tekst-dokumenter på pc’en eller for eksempel lommecomputeren, hvor medarbejderens passwords listes.

- Det er næsten som mor eller far, der investerer i et superavanceret nyt sikkerhedssystem til huset, hvorefter sønnike lægger kombinationen til systemet under dørmåtten, siger David O’Connell, som er senioranalytiker hos Nucleus Research.

Undersøgelsen, der kiggede på 325 medarbejdere i USA, fremfører, at det er mindst lige så sikkert at operere med et system, hvor én adgangskode giver adgang til alt (single sign-on), som en mere kompleks løsning med flere koder.

Ændrer ikke adfærd

Samtidig viser undersøgelsen, at øget fokus på vigtigheden af at håndtere passwords sikkert, ikke har haft reel indflydelse på medarbejdernes afslappede password-adfærd.

- Passwords er krævende. Folk glemmer dem eller mister dem, hvorpå de skal genskabes eller erstattes. Genfremsendelse af passwords tager tid og koster penge i virksomhedens it-afdeling, mener David O’Connell.

Undersøgelsen anbefaler, at virksomheder i stedet bruger ressourcerne på biometrisk sikkerhed, så som stemme- eller fingeraftryksgenkendelse, eller cognitive sikkerhedsløsninger, hvor systemet lærer dine karakteristika at kende gennem din adfærd – eksempelvis kombineret med din besvarelse af en række foruddefinerede spørgsmål.

- Det er denne type avancerede teknologier, som virksomheder bliver nødt til at skifte til i stedet for passwords, fastslår David O’Connell.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere