EU: Europæerne ønsker kontrol med RFID

55 procent af euroæerne vil have lovgivet på området for RFID-brikker. Frygten er, at teknologien kan misbruges til kortlægning af forbrugernes gøren og laden.

Bekymringer om, hvorvidt RFID-brikker (Radio Frequency IDentification) kan misbruges i forhold til privatlivets fred, må ryddes ad vejen, så fremt teknologien skal opnå generel accept. Det anslås i en ny EU-rapport.

- Undersøgelsen, der er blevet gennemført i løbet af seks måneder, understreger behovet for at forsikre offentligheden om, at teknologien ikke fører til gennemgribende overvågning, lyder det fra EU-kommissær Viviane Reding.

Nødvendigt med lovgivning

Kommissæren med ansvar for informationssamfundet fremhæver ligeledes, at rapporten demonstrerer, at det er nødvendigt at lovgive mod et eventuelt misbrug af teknologien.

Flere af undersøgelsens respondenter efterpørger eksempelvis tekniske muligheder for, at en RFID-brik som udgangspunkt kunne være slået fra.

Undersøgelsen, der kan prale af et rekordhøjt antal respondenter, påviser også et generelt ønske fra offentlighedens side om at være med til at påvirke, hvordan information opbevaret på RFID-brikker bliver opdateret og hvilke organisationer, der får adgang til potentielt følsomme oplysninger.

55 procent vil have lovgivet

Kun 15 procent af de 2.190 organisationer og enkeltpersoner, der dhar deltaget i undersøgelsen, mener, at industriens selvregulering og markedsdynamik vil være tilstrækkelig som gardering for at etablere den ønskede sikkerhed.

Mere end 55 procent ønsker derimod, at der bliver lovgivet på området.

Indeholder en mikrochip

RFID-brikker kan påsættes eksempelvis en vare.

RFID-brikken indeholder en mikrochip, der blandt andet kan bruges til at idenficere den pågældende vare. Brikkerne bliver i stigende grad benyttet som erstatning for gammeldags stregkoder og kan holde styr på varen hele vejen igennem systemet, helt frem til forbrugeren.

Det kontroversielle ligger naturligvis i, at man med RFID i endnu højere grad vil kunne fastlægge hele indkøbs- og forbrugsmønstre for forbrugeren, herunder eksempelvis også brugen af officielle dokumenter, identitetspapirer og pas, der også kan forsynes med RFID-brikker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere