HP har ansat Jon Hoak – tidligere juridisk rådgiver hos NCR, som etik-chef, Det betyder, at han bliver ansvarlig for, at HP følger både etiske regler og lovgivning.
Han kommer til at rapportere direkte til HP’s administrerende direktør og bestyrelsesformand, Mark Hurd.
Hurd var tidligere administerende direktør i netop NCR, inden han blev rekrutteret til HP i marts 2005.
Jon Hoak skal arbejde sammen med Bart Schwartz, der for nylig blev ansat som ekstern konsulent, for at gennmføre en uafhængig undersøgelse af HP’s forsøg på at lappe bestyrelseslækken.
Fem personer, herunder HP’s tidligere bestyrelseformand Patricia Dunn, den tidligere juridiske rådgiver, Kevin Hunsaker, og tre privatdetektiver står anklagede i sagen, ved en domstol i Santa Clara i Californien.
Ifølge anklagerne var det Dunn som godkendte og Hunsaker som havde ansvar for undersøgelsen af bestyrelsens læk til medierne.
Privatdetektiverne anklages blandt andet for at have benyttet sig af falske identiteter for at få adgang til telefonioplysninger, hvilket er ulovligt i Californien.
It-cheferne holder ved
En undersøgelse fra analysefirmaet Forrester viser nu, at HP-skandalen endnu ikke har påvirket it-chefernes vilje til at handle med selskabet.
En rundspørge til 231 it-chefer, hvoraf 44 svarede retur viste, at kun tre af it-cheferne angiver, at de overvejer en ekstra gang om de vil handle med HP.
Forresters analytiker Frank Gillett anbefaler, at sålænge Mark Hurd ikke tvinges til at stoppe, er der ingen anledning til at lade skandalen i bestyrelseslokalet påvirke forretningerne med HP.
- It-cheferne bør se det, der sker som en mulighed for HP til at øge åbenheden i kunderelationerne, siger Frank Gillett.
Som følge af skandalen findes derfor tiden tre ubesatte pladser i HP’s bestyrelse.
Foruden Patricia Dunn er der tale om ledige stole efter George Keyworth, som var den, der rent faktisk lækkede informationerne, samt Thomas Perkins, der stoppede i protest mod afskedigelsen af Keyworth.