Ny NNIT-chef vil gafle kompetencer fra rivalerne

Interview: En af de væsentligste opgaver for NNIT's nye direktør, Per Kogut, bliver at tiltrække flere medarbejdere og eksterne kunder fra såvel den farmaceutiske verden som fra andre brancher og det offentlige.

Når CA-direktør Per Kogut 1. januar overtager posten som administrerende direktør for NNIT, der er den fjerdestørste aktør på det danske marked for it-services, bliver en af hans helt store udfordringer at fastholde og tiltrække tilstrækkelig med arbejdskraft.

NNIT er nemlig inde i så markant en vækst, at der tegner sig et konstant efterslæb på rekrutteringssiden.

- Der skal ansættes 50-100 nye medarbejdere om året med en organisk vækst om året på fem til 10 procent, og det er en stor opgave. Selvfølgelig kan der hentes en del direkte fra uddannelses-institutionerne, men vi skal helt sikkert også ud og gafle nogle kompetencer fra konkurrenterne, fastslår Per Kogut.

- Hvad fristede dig ved jobbet som chef for NNIT?

- Novo Nordisk er en fantastisk spændende virksomhed med afsæt i dansk erhvervsliv og med store tanker om udvikling af farmaceutiske løsninger og it governance. Så mon ikke det skulle kunne lade sig gøre at få noget mere kul på og tiltrække nogle store nye kunder i Norden og Nordeuropa? siger Per Kogut.

Hvorfor ikke to milliarder?

NNIT's administrerende direktør siden virksomhedens start i 1994, Torben Skriver Frandsen, har tidligere fortalt Computerworld, at selskabet nu er meget tæt på at nå en milliard kroner i årlig omsætning.

- Ja, det har jeg også hørt, og en milliard er da et godt udgangspunkt, men hvorfor skal den ene milliard ikke vokse til to, spørger Per Kogut retorisk.

God arbejdsplads

CA er tre gange blevet kåret som Danmarks bedste arbejdsplads, og den hæder ser Per Kogut også gerne sin kommende arbejdsgiver få del i.

Han mener, at Novo på mange områder har gode forudsætninger for at blive en fantastisk arbejdsplads.

- Måske skal der bare lige tilsættes nogle flere krydderier, siger Per Kogut.

Han vil ikke komme med nogen programerklæringer udover, at han forestiller sig, at NNIT måske kan flytte vægten en anelse over mod at blive lidt mere en it-virksomhed og lidt mindre en leverandør af it-løsninger til den farmaceutiske industri.

- Især skal der hentes kunder inden for corporate governance og den offentlige sektor, siger han.

Tårnhøje kvalitetskrav

Netop NNIT's kompetencer inden for den farmaceutiske industri, hvor krav til kvalitetskontrol og dokumenthåndtering er meget høje, vil vise sig nyttige, når det gælder om at øge antallet af eksterne kunder.

- Det er bestemt dyder, som man har brug for også i det offentlige, hvor vi allerede har en del kunder i dag, lyder det.

Karrieremæssigt var Per Kogut først nogle år i den finansielle sektor, så 10 år i SAS, så et par år hos Smart/Amadeus, der er et af verdens største computerreservationssystemer, og så 10 år hos CA.

- Jeg løber ikke af pladsen i utide, og der er ingen dramatik i min opsigelse hos CA. Når jeg skifter job, ligger der en meget velovervejet beslutning bag, siger Per Kogut.

Tid til bestyrelsesarbejde

Torben Skriver Frandsen, der har været direktør for NNIT siden 1994 går på pension til årsskiftet i forbindelse med, at han fylder 62 år.

- Jeg har været chef i 33 år og i Novo Nordisk i 18 år, heraf snart 13 år i NNIT. Nu synes jeg, tiden er inde til, at der kommer en anden generation og en anden type i NNIT’s direktørstol, udtaler den afgående direktør.

Torben Skriver Frandsen glæder sig til at begynde på et nyt kapitel i sit liv, hvor han blandet andet vil bruge tid på bestyrelsesarbejde i nystartede virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere