OECD: Danmark verdens bedste til bredbånd

Nye tal fra OECD viser, at ingen andre lande har flere bredbåndsforbindelser per indbygger end Danmark. Der er nu næsten 1,6 mio. bredbåndsabonnenter i Danmark.

Det seneste halve år er antallet af bredbåndsforbindelser i Danmark steget med 18 procent. Der er nu 29 bredbåndsforbindelser per 100 indbyggere, oplyser IT- og Telestyrelsen i den netop offentliggjorte telestatistik for 1. halvår 2006.

Det betyder ifølge en opgørelse fra OECD, der netop er blevet offentliggjort, at Danmark på et halvt år har overhalet Island, Korea og Holland, og derfor nu er det land i verden, der har flest bredbåndsforbindelser.

- Danskerne har taget bredbånds-forbindelserne til sig i et rekordstort omfang, og det er der virkelig grund til at være stolt af. I den globaliserede verden er det af stor betydning for Danmark, at vi er blandt de bedste til at udnytte nye teknologiske muligheder, siger videnskabsminister Helge Sander (V) i en pressemeddelelse.

Han peger på, at den store udbredelse også viser, at danskerne betragter bredbånd som noget helt naturligt på linie med ligesom telefoni eller kabel-tv.

- Derfor vil jeg presse på for at sikre, at vi får dækket de hvide pletter på danmarkskortet, hvor man fortsat ikke kan få bredbånd, lyder det fra Helge Sander.

Den høje udbredelse af bredbåndsforbindelser betyder ifølge Danmarks Statistik, at to ud af tre har bredbånd i hjemmet, og at mere end otte ud af 10 virksomheder har bredbånd.

Gennem det sidste år er antallet af bredbåndsforbindelser ifølge OECD steget med 33 procent fra 136 millioner i juni 2005 til 181 millioner i juni 2006.

Gennemsnittet ligger nu på 15,5 forbindelser per 100 indbyggere i forhold til sidste års gennemsnit på 11,7.

Seks lande, heriblandt Danmark har mere end 25 bredbåndsforbindelser per 100 indbyggere. De fem andre lande er Holland, Island, Korea, Schweiz og Finland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere