It-milliardærer kører i gamle biler

Med adskillige milliarder i personlig formue skulle man tro, at der ville stå splinternye og luksuriøse biler, som for eksempel Ferrari, i it-milliardærernes garager. Men det er ikke tilfældet.

Selvom man er milliardær og blandt verdens rigeste mænd, kan man godt køre rundt i en gammel bil. Det synes i hvert fald de tre Microsoft-profiler Bill Gates, Paul Allen og Steve Ballmer at tænke.

Hvis altså en bil på syv eller otte år kan betegnes som gammel.

Bill Gates kører til daglig rundt i en Porsche 911 Convertible fra 1999.

En bil, som formentligt vil få de fleste mænd til at savle af begejstring på trods af årgangen.

Det er det amerikanske Forbes Magazine, der hvert år offentliggør en liste over verdens rigeste personer, som har lavet en top 10 over biler ejet af milliardærer.

Microsoft-topchefen Steve Ballmer kører til daglig rundt i en Lincoln Continental fra 1998, mens Microsoft-stifter Paul Allen kører en noget ældre bil, en Mazda B-Series Pickup fra 1988.

Sjælden Porsche

Når verdens rigeste mand, Bill Gates. skal have lidt forandring, så kan han køre sin anden Porsche, en 959 Coupe fra 1988 i ud af garagen i sit luksushjem på mere end 6000 kvadratmeter ved Lake Washington, nær Seattle.

Samme bil har også Paul Allen anskaffet sig. En sjælden Porsche, som der kun findes 230 af. Men på grund af strenge emissionkrav og manglende kollisionstest kunne 959’eren i lang tid ikke køre lovligt på de amerikanske veje.

Allen opgav at få sin Porsche gennem den amerikanske told og sendte i stedet bilen til Europa, hvor han kan nyde at køre rundt i den.

Der skulle en lovændring til under Præsident Clinton, før Gates kunne nyde sin 959’er på de amerikanske veje.

Rygtet siger, at Bill Gates og Paul Allen for at hjælpe loven på vej fik Microsofts udviklere til at skrive et program, der kunne simulere Porschens kollisionssikkerhed.

Nye biler

Lidt nyere biler kan både Dell-stifter Michael Dell og Oracle-chef Larry Ellison bryste sig af.

Dell har valgt at spendere sparepengene på en Porsche Boxster fra 2004 og en Hummer H2 fra 2005, mens Ellison kan prale med britisk luksus i form af en splinterny Bentley Continental Flying Spur fra 2006.

Apples øverste chef Steve Jobs, der er nummer 140 på listen over verdens rigeste, er ikke repræsenteret på Forbes’ top 10 over biler ejet af milliardærer.

Nummerpladen bliver stjålet

På Autoblog.com spekulerer flere brugere over, hvilken bil, Steve Jobs egentligt kører rundt i. Et bud skulle være en Mercedes Benz SL55 uden nummerplader,

I stedet for nummerplader skulle staten Californien have givet Jobs tilladelse til at køre med en stregkode, hvor nummerpladen skulle have været.

Årsagen er angiveligt, at hans nummerplade blev stjålet for mange gange.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere