Universiteter: Nej til computere til eksamen

Kuglepennen vinder stadig over tasteturet på flere studier på de danske universiteter. Universiteterne forsvarer sig med praktiske og økonomiske problemer.

Flere studieretninger på de danske universiteter accepterer ikke, at de studerende tager en computer med til eksamener.

Det gælder blandt andet på psykologistudiet på Københavns Universitet.

– Vi har ikke de lokaler, der skal til, de computerstik, der skal til og heller ikke personale nok. Vi så gerne at de studerende kunne tage computer med, men så skal vi op på nogle helt andre økonomiske rammer, forklarer Bente Toft, studiesekretær på psykologi.

Hun fortæller, at der normalt bliver givet ispensation til at bruge computer til handicappede eller andre med særlige behov.

Universiteter skal ikke være gammeldags

Computere er tilladt på den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole.

Skolens E-læringskonsulent, Anita Monty, kan godt se de praktiske problematikker med computerne, men det må og skal universiteterne løse, mener hun.

– At gå til eksamen er selvfølgelig en lille ting, men vi er nødt til at kigge på de samlede tiltag, hvis vi skal have it-kyndige studerende. Og så skal de studerende heller ikke føle, at de går på en gammeldags institution, der ikke følger med samfundsudviklingen, siger hun.

Printer opgaverne ud

Mads Svaneklink er uddannelsesordfører for Danske Studerendes Fællesråd.

Han forstår slet ikke, at det nødvendigvis skal være dyrt at gå til eksamen med computere.

Han peger på, at universiteterne kunne spare mange penge, hvis de studerende kunne aflevere opgaver elektronisk.

Det afviser Handelshøjskolen i Århus.

Her tilbyder de, at de studerende kan aflevere opgaver elektronisk ved eksamener, der ikke foregår på selve skolen. Men Handelshøjskolen printer derefter alle opgaver ud og sender dem stadig med post til censorerne.

E-mails duer ikke

Både Handelshøjskolen og Københavns Universitet afviser, at de kunne sende opgaverne via mail.

E-mails er ikke sikre nok, og der skal derfor laves et nyt system, hvor alle eksterne censorer også skal have adgang.

Jens Oddershed, formand for rektorkollegiet, mener, det kun er et spørgsmål om tid, før alle studerende kan bruge computere til eksamen.

Læs mere om it på universiteterne i den trykte udgave af Computerworld fredag. Her begynder Computerworld sin nye serie om it i det danske uddannelsessystem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere