EU sagsøger Intel for konkurrence-forvridning

EU-Kommissionen er på vej med en sag mod verdens største producent af computerchips, Intel, som EU mistænker for at misbruge sin dominerende markedsposition.

Verdens største producent af chips og processorer til computere, Intel, er under mistanke for at have brudt EU’s konkurrenceregler.

Angiveligt har Intel forsøgt at tilbyde særlige rabatter til computerproducenter for at udelukke Intels primære konkurrent, AMD fra at levere til dem.

Denne praksis er i strid med de EU-regler, der håndhæves af Kommisionen.

Urealistisk lave priser

EU-Kommissionen undersøger tillige også påstande om, at Intel har solgt processorer til urealistisk lave priser i et tilsvarende forsøg på at holde AMD ude af markedet.

Intel har været i EU-Kommisionens søgelys i seks år.

Et udkast til anklagerne mod Intel har efter sigende cirkuleret internt i EU-systemet i flere uger, men har endnu ikke fået det endelige blå stempel af EU’s konkurrence-kommissær, Neelie Kroes, der i sidste ende skal afgøre undersøgelsens udfald.

Intel er meget tilbageholdende med at kommentere sagen.

- Intel fortsætter med at samarbejde med EU-Kommissionen. Vi mener vores forretningsmetoder er fair og i overensstemmelse med lovgivningen, lyder det dog fra en talsmand.

Meget tyder dog på, at EU i de seneste år har indsamlet store mængder af materiale, der styrker sagen mod Intel.

Materialet er blandt andet kommet i hus via aktioner mod computerproducenter, der blev gennemført i juli 2005.

EU-Kommissionens undersøgelse af Intels brud på reglerne begyndte i 2000, hvor AMD indgav en klage. Sagen blev tæt på opgivet i 2002, men fik ny luft i 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere