Rambøll efterlyser nationale it-initiativer i folkeskolen

Uddannelsesforum 2006: En stor nordisk undersøgelse af it i folkeskoler og på gymnasier viser, at de nationale rammer for folkeskolen ikke helt er på plads. Der er stadig problemer med at få det fulde udbytte af it-satsningerne.

Rambøll Management er ikke enig med undervisningsminister Bertel Haarder i, at de nationale rammer for it i folkeskolen er på plads.

De står bag en stor nordisk undersøgelse af it i folkeskoler og på gymnasier, som viser, at der trods positive erfaringer med at bruge it stadig er problemer med at få det fulde udbytte af it-satsningerne.

- Det tolker vi, som at lederne ikke er klædt på til at tænke it strategisk. 90 procent ser it som et stærkt redskab, men de har svært ved at realisere potentialerne, siger Sanya Gertsen Pedersen, der var projektleder på undersøgelsen E-learning Nordic 2006.

- Der er behov for bedre tilbud til lederne. Det skal gøres hånd i hånd med Kommunernes Landsforening, men det kræver noget støtte fra regeringen, siger hun.

It ikke integreret

Bertel Haarder har afsat 230 millioner til efteruddannelse af lærere og ledere, og Sanya Gertsen Pedersen håber, at lederne her vil lære at tænke strategisk.

- Vi ser ikke nogen opfølgning på lærernes kurser ude på skolerne i dag. Lederne har i dag uddelegeret arbejdet til nogle få it-ildsjæle ude på skolerne. Det er sket i den bedste mening, men på den måde er det ikke blevet forankret og integreret på skolerne, siger hun.

Sanya Gertsen Pedersen mener til gengæld ikke umiddelbart, at der er større behov for mere it-udstyr eller store nationale it-projekter i folkeskolen, da pengene kan være spildt, hvis ikke forankringen på skolerne er i orden.

Uddannelsesforum 2006 er en årlig messe og konference med over 2000 deltagere, som er arrangeret af Uni-C.

Computerworld følger Uddannelsesforum 2006 med onlineartikler og podcast. Fra på fredag begynder Computerworld desuden en ny serie om it i det danske uddannelsessystem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere