Statens ansatte skal ikke forvente at få tilbudt medarbejderbredbånd, hvis det står til finansminister Thor Pedersen.
– Private virksomheder er ikke underlagt at skulle behandle alle borgere ens. Og man må sige, at hvis vi giver et gode, der intet har at gøre med det arbejde, man udfører for staten, så skal det gives til alle danskere, sagde han på et åbent samråd i Folketinget i dag.
Han åbnede dog muligheden for, at personale- organisationerne kunne tage spørgsmålet op til de kommende overenskomst- forhandlinger.
Truede med flertal
It-ordførerne Morten Østergaard (R), Magnus Heunicke (S) og Anne Grete Holmsgaard (SF) var dybt utilfredse med ministerens holdning og mindede ham om, at de sammen med Dansk Folkeparti havde et flertal bag sig.
- Nu siger finansministeren, at der ikke er rejst krav fra arbejdstagersiden. Men hvad med arbejdsgiversiden? Arbejdsgiveren kan jo godt selv tage det op, sagde Anne Grete Holmsgaard.
Den holdning fandt finansministeren yderst mærkværdig.
- Det er usædvanligt, at finansministeren siger til modparten: "Vil I ikke lige tage min plads ved bordet og så går jeg over på jeres og tilkæmper nogle rettigheder til jeres medlemmer?", sagde Thor Pedersen.
Afsporet debat
Faglig sekretær Dan Richardsen fra Statsansattes Kartel fulgte debatten og forstod slet ikke, hvorfor diskussionen kom til at handle om de centrale overenskomstforhandlinger.
– Det er et personalegode, der skal aftales lokalt. Vi stiller jo ikke som krav, at alle skal have det, men kun hvor det er relevant. Og det ved de lokalt, sagde han efter samrådet.
Det er i dag ikke muligt at lave aftaler om medarbejderbredbånd lokalt, og det er netop det, som Statsansattes Kartel vil have åbnet op for. Thor Pedersen fastholdt under hele samrådet, at det var et overenskomstmæssigt spørgsmål, når han blev spurgt til at åbne op for lokale aftaler.