Milliardfremgang sikrer mobilbroker Top 100-sejr

Sunico havde sidste år et forrygende år som distributør af mobiltelefoner. Det er en risikabel branche, hvor det går op og ned for de fleste, men direktør Sunil Harwani tror på en gylden fremtid.

Sunil Harwani er på rundrejse i Mellemøsten og befinder sig nu hos en kunde i den arabiske ørken. Han er handelsagent for danske småkager, da kunden stiller ham et spørgsmål.

– Kan I også levere mobiltelefoner?

Det kan Sunil Harwani ikke, men manden mener, at han bør kigge på det, for mobiler kommer jo fra Europa ligesom Sunil Harwani selv.

I 1997 åbner han derfor sammen med sin familie firmaet Sunico i København.

Her næsten ti år efter er den 32-årige Sunil Harwani direktør for Sunico, hvor hans kone og søster er ansatte, mens hans far er bestyrelsesformand.

De store mobilproducenter sørger for at sprede salget af de nyeste telefoner til de fleste lande i verden. Sunico køber mobilerne billigt i forskellige lande og sælger dem i andre lande, hvor der er mangel på netop disse modeller – og prisen dermed er højere.

Salget af cirka 3,4 millioner mobiltelefoner og en række andre forretningsområder gav sidste år en omsætning på 6,7 milliarder kroner og et overskud på over 48 millioner kroner. Sunil Harwani mener dog ikke, at han gør noget specielt for at styre den store forretning.

– Jeg taler i telefon hele dagen. Og så får jeg løn for det, griner han.

Bliver i Danmark

Distributionen af mobiltelefoner er en branche, hvor markedet kan vende meget hurtigt. To danske konkurrenter med milliardomsætning har forladt markedet. Først Tel-Ka, der gik konkurs, da de engelske myndigheder tilbageholdt 75 millioner i en sag om mulig momssvindel.

Og for nyligt var det Comitel, der lukkede sin broker-afdeling af frygt for nye og skrappere momsregler, hvor man i princippet kan ende med momsregningen, hvis man sælger til momskarruseller.

Sunil Harwani er bekymret, men han tror fortsat på sin forretning.

– Vi kan jo ikke bare lukke forretningen, fordi det er blevet hårdere, siger han.

Han tror ikke, at skattevæsnet vil være urimelig, og virksomheden sørger også for ikke at gøre tingene for besværlige for sig selv.

– Jeg tror, Tel-Ka gjorde en fejl ved at ville ekspandere så hurtigt og åbne kontor i Storbritannien. Virksomheden nåede ikke at forstå lovene derovre, mener Sunil Harwani, der kun har kontor i København.

Det går op og ned

Sunico har dog også oplevet de svingende kurver.

– Det går op og ned. Vi har haft nogle hårde perioder, men det handler om ikke at give op. Du er nødt til at kæmpe. Det er min filosofi, siger Sunil Harwani.

Markedet for hvor det er bedst at købe og sælge mobiler kan nemlig skifte hurtigt. Årets resultat bliver ikke lige så godt i år som sidste år. Ofte er det ting uden for mobilbranchen, der påvirker salget.

– Vi sælger til en mand i Hong Kong, der sælger mobilerne videre i Mellemøsten. Når der er krig i Libanon, køber de ikke mobiler i Mellemøsten, og så sælger vi ikke mobiler til Hong Kong. Det er en kædereaktion, siger Sunil Harwani.

Virksomheden har dog også haft problemer med at skaffe dygtige sælgere. I Danmark er der ikke nok uddannede, og det er blevet svært at skaffe visa til udenlandske medarbejdere. Skatten er også et problem. De fleste udenlandske medarbejdere oplever den som alt for høj.

- Forretningsklimaet i Danmark er generelt set ret godt fra virksomhedens synspunkt. I andre lande er der mere bureaukrati og papirarbejde, siger Sunil Harwani.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere