iPod-ejere handler ikke på iTunes

Kun en brøkdel af indholdet på verdens 60 millioner iPods kommer fra netbutikken iTunes. I stedet fyldes afspilleren op med musik fra købte cd’er eller ulovlige fildelingstjenester.

Apples kobling mellem verdens mest populære håndholdte musikafspiller, iPod, og netbutikken iTunes har kun minimal effekt på, hvad brugere rent faktisk fylder deres afspiller op med.

I en ny europæisk markedsundersøgelse lavet af Jupiter Research, siger 80 procent af de spurgte iPod-ejere, at de ikke har for vane at købe musik på iTunes Music Store.

Det skriver Computerworlds norske søsteravis, Computerworld.no.

I stedet fyldes størstedelen af gigabytene op af musik fra købte cd’er eller downloadet musik fra fildelingstjenester. Ifølge Jupiter er der solgt 60 millioner iPods.

Begrænset marked

Apple hævder over for Computerworld.no at have en markedsandel på 80 procent, men vil ikke opgive selskabets omsætningstal. Men Apple hævder at have solgt 1,5 milliarder enkeltmelodier på iTunes indtil videre.

Der lyder af meget, men skal sættes i sammenhæng med det traditionelle pladesalg. Selvom musikbranchen har meldt om stagnerende cd-salg i de sidste år, er den digitale omsætning fortsat forholdsvist minimal.

Ifølge den internationale pladebrancheorganisation, IFPI, blev der i 2005 omsat cd’er for 99 milliarder kroner, og i 2004 for 105 milliarder kroner.

Netbutikken iTunes åbnede i USA i 2003, i Storbritannien i 2004 og i resten af Europa i 2005. iTunes-melodierne har kostet 99 cent per styk siden starten, skriver Computerworld.no.

Det giver en omsætning på 1,5 millarder dollars eller 8,7 milliarder kroner siden opstarten. Samme periodes cd-salg udgør cirka 262 milliarder kroner.

Holder tæt

Apple ønsker ikke at kommentere tallene fra Jupiter Research.

Ifølge Fredrik Hallstan, nordisk direktør for Apple, har selskabet ikke tal for Europa i øjeblikket.

- Det vi har, er tal fra USA og Storbritannien, men dem vil vi ikke gå ud med nu, siger han.

Hallstan bekræfter dog, at der er solgt 60 millioner iPods og hævder, at der er foretaget 1,5 milliarder downloads fra iTunes. Stemmer det, er der downloadet 25 sange per afspiller.

Værre for andre

Ifølge Jupiter Research er den digitale købsaktivitet dog endnu lavere, når det gælder andre musikafspillere. iPod-ejere både køber mere og er mere lovlydige end ejere af andre afspillere, viser undersøgelsen.

Alligevel slår undersøgelsen fast, at folk som downloader musik fra fildelingsnetværk, ikke holder op med det, selvom de også køber en sang hos iTunes.

Omkring 30 procent af iPod-ejerne indrømmer, at de downloader ulovlig musik fra et fildelingsnetværk mindst en gang om måneden, mens 23 procent siger, at de downloader fra gratis og lovlige kilder, skriver Computerworld.no.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere