Sonofon lancerer 3G-telefoni i morgen

Sonofon bliver Danmarks tredje selskab med eget aktivt 3G-net. Selskabet lancerer i morgen sin 3G-tjeneste, kun 9 måneder efter at have købt licensen.

Sonofon tænder ved midnat for sit 3G-net, og bliver dermed det tredje 3G-selskab i Danmark efter 3 og TDC. Telia har også en licens, men har ikke aktiveret sit net endnu.

Sonofon satser på både erhvervsmarkedet, og privatmarkedet. Erhvervsmarkedet vil selskabet forsøge at ramme med blandt andet afsætning af et datakort til bærbare computere, og dermed lægge sig i halen på både TDC og 3, der også har satset på at sælge udstyr til det mobile kontor.

Privatmarkedet skal have telefoni, videotelefoni og indholdstjenester, for eksempel musikdownload og streaming af nyheder og sport. Et musiknummer i Sonofons 3G-net kommer for eksempel til at koste 5 kr.

At Sonofon også vil sælge til privatmarkedet fra starten af betyder, at Sonofon ikke kopierer den strategi, TDC fulgte, om kun at åbne nettet for erhvervskunderne for først senere at lade de private komme til.

Dækning i de fire største byer

Sonofons 3G-net får dækning i Danmarks fire største byer fra starten af, når nettet tændes ved midnat i aften. Det eneste, der kræves for at komme på, er en telefon, en PDA eller et datakort, som er 3G-kompetibelt. Man behøver således ikke et nyt SIM-kort, bare der står Sonofon på det.

Minuttakster og datatrafiktakster i det nye 3G-net bliver de samme som i 2G-nettet.

Allerede i juni afholdte Sonofon generalprøve i de fire største byer og inviterede udvalgte kunder på nettet. Og nu åbner nettet så for alle.

Dermed har Sonofon udrullet 3G rekord hurtigt og er klar til at gå i luften kommercielt med sit net kun 9 måneder efter, at licensen blev købt for 533 millioner kroner. Hertil kommer et milliard-beløb til udbygningen af nettet.

Erfaringer fra Norge

Sonofon tilskriver selv den hurtige udrulning, at selskabet har kunnet gøre brug af Telenors 3G-udrulningshold, der stod for en tilsvarende udrulning i Norge for et år siden.

- Vi drager stor nytte af Telenor koncernens 3G-erfaringer fra Norge. Netop disse erfaringer har sat os i stand til at bygge det danske netværk hurtigt og effektivt, sagde Sonofons strategichef Jesper Hansen allerede ved generalprøven i sommers.

Samtidig med at Sonofons kunder kommer på 3G-nettet, vil der også blive åbnet op for kunderne i Sonofons lavprisselskab CBB, der også benytter Sonofons net.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere