Red Flag Linux i IBM's søgelys

Den kinesiske Red Flag Linux står lige nu forrest i køen for at blive en del af it-giganten IBM's katalog foran eksempelvis de populære Debian-baserede distributioner.

Den næste Linux-distribution, der vil blive direkte støttet af it-giganten IBM, vil formentligt være den kinesiske Red Flag Linux, oplyser selskabet.

IBM understøtter direkte Red Hats Linux samt Novells SuSE Linux.

Mens IBM er blandt de største støtter af open source og ikke mindst Linux, så er der lige nu ikke udsigt til, at selskabet vil understøtte eksempelvis Debian-Linux, selvom mange populære distributioner bygger på Debian.

Forklaringen er, at det vil kræve en betragtelig udbygning af selskabets supportapparat, hvis der føjes endnu en distribution til kataloget.

Med over 300 forskellige stykker software til Linux, som kan køre under henholdsvis Red Hat eller SuSE på tre forskellige hardwareplatforme, skal IBM holde styr på at teste 1.800 forskellige kombinationer.

Endnu en Linux-distribution vil øge tallet til 2.700.

Det er IBM ikke indstillet på lige foreløbig, oplyser selskabets strategichef for open source Adam Jollans.

I stedet for Debian vil det formenligt være én af de distributioner, der anvendes uden for det traditionelle vestlige marked, der står forrest i køen.

Især det voksende marked i Kina er ifølge IBM interessant. Her er det Red Flag Linux, der lige nu har førertrøjen.

- Vi holder et vågent øje med, hvad der sker i Kina, siger Adam Jollans.

Store IBM-kunder kan dog få support på andre Linux-distributioner end Red Hat og SuSE til større udrulninger.

Selvom IBM har haft muligheden for at udvikle selskabets egen version af Linux, har selskabet holdt sig i skindet for at undgå at pille for meget ved open source-miljøet.

- Vi mente, at hvis IBM gik ind på markedet som en mastodont, ville det få en negativ indvirkning på Linux-markedet. Vi ønsker ikke at gøre noget, der kan sætte os op imod miljøet, siger Adam Jollans.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere


People Tech 2024: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

11. december 2024 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

06. januar 2025 | Læs mere