Red Flag Linux i IBM's søgelys

Den kinesiske Red Flag Linux står lige nu forrest i køen for at blive en del af it-giganten IBM's katalog foran eksempelvis de populære Debian-baserede distributioner.

Den næste Linux-distribution, der vil blive direkte støttet af it-giganten IBM, vil formentligt være den kinesiske Red Flag Linux, oplyser selskabet.

IBM understøtter direkte Red Hats Linux samt Novells SuSE Linux.

Mens IBM er blandt de største støtter af open source og ikke mindst Linux, så er der lige nu ikke udsigt til, at selskabet vil understøtte eksempelvis Debian-Linux, selvom mange populære distributioner bygger på Debian.

Forklaringen er, at det vil kræve en betragtelig udbygning af selskabets supportapparat, hvis der føjes endnu en distribution til kataloget.

Med over 300 forskellige stykker software til Linux, som kan køre under henholdsvis Red Hat eller SuSE på tre forskellige hardwareplatforme, skal IBM holde styr på at teste 1.800 forskellige kombinationer.

Endnu en Linux-distribution vil øge tallet til 2.700.

Det er IBM ikke indstillet på lige foreløbig, oplyser selskabets strategichef for open source Adam Jollans.

I stedet for Debian vil det formenligt være én af de distributioner, der anvendes uden for det traditionelle vestlige marked, der står forrest i køen.

Især det voksende marked i Kina er ifølge IBM interessant. Her er det Red Flag Linux, der lige nu har førertrøjen.

- Vi holder et vågent øje med, hvad der sker i Kina, siger Adam Jollans.

Store IBM-kunder kan dog få support på andre Linux-distributioner end Red Hat og SuSE til større udrulninger.

Selvom IBM har haft muligheden for at udvikle selskabets egen version af Linux, har selskabet holdt sig i skindet for at undgå at pille for meget ved open source-miljøet.

- Vi mente, at hvis IBM gik ind på markedet som en mastodont, ville det få en negativ indvirkning på Linux-markedet. Vi ønsker ikke at gøre noget, der kan sætte os op imod miljøet, siger Adam Jollans.




IT-JOB

Metro Service A/S

Erfaren IT-supporter

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udvikler til procesapplikationer

Queue-it ApS

Team Lead Engineering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere