Oracle slipper Larry løs igen

Længe havde der været stille i Larry Ellisons ringhjørne på den kampplads, hvor de globale leverandører som SAP, Oracle og Microsoft udkæmper det evige slag om at dominere salget af forretningsapplikationer. Men mandag tog Oracle-stifteren og -topchefen Larry Ellison igen en hurtig verbal runde med SAP om væksten i markedsandele.

ComputerViews: Anledningen til Larry Ellisons fornyede diskussionlyst var offentliggørelsen af et kvartalsresultat, der viste nye højder på Oracles formkurve. Licenssalget steg med 80 procent (45 procent hvis man kun kigger på den organiske vækst). Kvartalet, der er det første i Oracles regnskabsår, har notorisk været forbundet med et svagt resultat for softwarekoncernen på grund af de stille sommermåneder. Men første kvartal i det aktuelle regnskabsår blev det bedste i fire år.

Man skal ikke lytte til ret mange jungletrommer, før det står klart, at Oracle har givet deres meget velsmurte omkostningsstyring endnu en tand de seneste måneder for på ingen måder at risikere skuffelser. Men omvendt er stort set alle iagttagere enige om, at det seneste kvartalsresultat viser, at Oracles kampform bør få konkurrenterne til at svede.

De sidste tre år har Oracle gennem opkøb for små 150 milliarder kroner sat gang i en voldsom konsolidering blandt leverandørerne af forretningsapplikationer. De mest spektakulære opkøb var af Peoplesoft (der netop havde købt J.D. Edwards) og Siebel. Og kvartalstallene tyder på, at det er lykkedes at overbevise de mange ny Oracle-kunder om, at de ikke vil blive tvunget til at opgradere til nye Oracle-produkter, men at koncernen i løbet af nogle år (formenligt 2008) vil levere en helt ny platform kaldet Fusion, designet efter principperne om serviceorienteret arkitektur (SOA) og baseret på Java-teknologi.

Uanset om Oracle kan levere Fusion som en platform i 2008, 2009 eller 2010, så nikker de fleste iagttagere anerkendende til tankegangen. Og aktionærerne nikkede allerede i denne uge anerkendende til resultaterne fra licenssalget og sendte aktiekursen op over 18 dollar – det højeste niveau siden 2001.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere