Microsoft overvejer onlineversion af Works

Microsoft overvejer at lave en onlineudgave af selskabets Works kontorpakke for at have et modspil til de nye webbaserede konkurrenter.

Softwaregiganten Microsoft overvejer at bruge dele af selskabets lavpris kontorpakke Works i en onlineudgave, der skal tage konkurrencen op mod de nye webbaserede konkurrenter til Office. Det skriver henholdsvis CNET og BusinessWeek.

Works-pakken sælges typisk sammen med nye pc'er, hvor den fungerer som et lavprisalternativ til Officepakken.

Microsoft har nu taget Works ind under samme afdeling som Office og vil forsøge at udforske mulighederne i den oversete, men alligevel udbredte kontorpakke.

- Vi forsøger at friske Works op, siger strategichef Alan Yates fra Microsoft til CNET.

Onlineudgave

Blandt andet overvejer Microsoft, hvorvidt der skal udvikles en onlineudgave af Works, der dels kan fungere som en ny indtjeningskilde og dels som et modtræk til de webbaserede konkurrenter.

På det seneste er flere webbaserede tekstbehandlings-programmer dukket op.

Selv om de ikke har alle de funktioner, der findes i en fuld kontorpakke, kan de alligevel fungere som alternativ for visse brugere, der ikke har behov for de tungeste funktioner i eksempelvis Word.

Derfor vil Microsoft forsøge at undgå at stå uden et tilsvarende produkt, hvis de webbaserede tjenester viser sig at slå igennem til et større publikum.

Området skal erobres

- Det her er vigtigt. Vi har tænkt os at erobre det område, siger produktchef Chris Capossela fra Microsoft til BusinessWeek.

Microsoft tager angiveligt enhver form for ny konkurrent til selskabets pengemaskine Office alvorligt.

Og har god grund til det, da Office i sig selv er et eksempel på, at det er muligt at få brugerne til at skifte leverandør.

Officepakkens succes bygger på, at Microsofts Word fortrængte WordPerfect som det foretrukne program til tekstbehandling, ligesom Excel fortrængte Lotus 1-2-3.

Vil fortsætte som klientinstalleret pakke

Selv om Works skulle få en onlineklon, vil softwarepakken fortsat leve videre som en klientinstalleret pakke, understreger Microsoft.

- Det er ret sjældent, at vi lukker af for noget. Der er stadig mange steder i verden, hvor onlinedistribution af software ikke er tilstrækkeligt udviklet, siger Alan Yates til CNET.

En eventuel onlineudgave af Works ville formentligt skulle finansieres ved hjælp af reklamer.

Microsoft erkender dog, at det kan blive svært at overbevise brugerne om, at de skal skifte til en reklamefinansieret version af en programpakke, de er vant til at få med næsten gratis, når de køber en ny pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere