Uddannelsesprojetktet The Amimaton Workshop fra Viborg blev torsdag eftermiddag hædret med IT-prisen Midtjylland 2006 ved et storstilet arrangement i Centralværkstedet i Århus.
Det er de 300 virksomheder i netværks-organisationen It-forum Midtjylland, der står bag prisen og arrangementet, som i år havde it og oplevelsesøkonomi som tema.
Førende ideudvikler
The Animation Workshop, der er en del af CVU Midt- Vest fik prisen for sin rolle som en førende international kompetence- og idéudvikler på animations-området, hvor Danmark fremstår som en konkurrencedygtig, innovativ og internationalt orienteret nation.
Prisen blev overrakt til studierektor Morten Thorning, der modtog beviset på hæderen i form af et kunstværk af den århusianske billedkunstner Jesper Rasmussen.
Morten Thorning var med til at stifte The Animation Workshop i 1988 og har siden være drivkraften bag institutionen, der begyndte som et tilbud til arbejdsløse, men nu har udviklet sig til en institution med fem forskellige afdelinger, der alle arbejder med animation.
Bliver holdt opdateret
- For at kunne stå sig med de store amerikanske animationsstudier arbejder The Animation Workshop ud fra en målsætning om, at vores studerende skal have et solidt håndværksmæssigt fundament for at sikre animation af højeste kvalitet. Samtidig sørger vi for at holde de uddannede animatorer opdateret med den allernyeste teknologi og software til animation, fortæller Morten Thorning om hemmeligheden bag skolens succes.
Formand for It-forum Midtjylland, Bo Sejer Frandsen, begrunder valget af årets vinder således:
- Gennem årene har The Animation Workshop formået at skabe et sted og et miljø, som tiltrækker dygtige mennesker fra hele verden. Det har ført til, at en af industriens absolutte sværvægtere – Steven Spielberg-selskabet Dreamworks i Hollywood – ofte har skolen i Viborg i kikkerten, når de søger nye talenter.
Google er hovedtaler
Årets hovedtaler ved It-forum Midtjyllands Event 2006 var Philipp Schindler, der som direktør for Google Europe repræsenterer øjeblikkets største IT-succes, der i øvrigt satser massivt på at integrere oplevelseselementet i søgemaskinen.
Blandt de øvrige indlægsholdere var teknisk direktør Birger Hauge fra Dansk Bredbånd og professor Anders Drejer fra Handelshøjskolen i Århus.
Endvidere bestod Event 2006 af en interaktiv udstilling, hvor otte private og offentlige virksomheder gav deres bud på hvordan oplevelser kan integreres i blandt andet kunst, undervisning og på biblioteket.
Deltagerne kunne samtidig opleve karakterer fra online-rollespillet Seed, der er produceret af Århus-virksomheden Runestone Game Development.
Så sent som i maj vandt firmaet to priser på den anerkendte computerspilsmesse E3 i Los Angeles.
Omkring 300 it-interesserede erhvervsfolk deltog i Event 2006, der således er årets største it-arrangement vest for Storebælt.