Midtjysk it-hæder til The Animation Workshop

Kronprins Frederik kastede et royalt skær, da han uddelte IT-prisen Midtjylland 2006 til uddannelsesprojektet The Animation Workshop fra Viborg. Blandt talerne i Århus var også chefen for Googles europæiske aktiviteter.

Uddannelsesprojetktet The Amimaton Workshop fra Viborg blev torsdag eftermiddag hædret med IT-prisen Midtjylland 2006 ved et storstilet arrangement i Centralværkstedet i Århus.

Det er de 300 virksomheder i netværks-organisationen It-forum Midtjylland, der står bag prisen og arrangementet, som i år havde it og oplevelsesøkonomi som tema.

Førende ideudvikler

The Animation Workshop, der er en del af CVU Midt- Vest fik prisen for sin rolle som en førende international kompetence- og idéudvikler på animations-området, hvor Danmark fremstår som en konkurrencedygtig, innovativ og internationalt orienteret nation.

Prisen blev overrakt til studierektor Morten Thorning, der modtog beviset på hæderen i form af et kunstværk af den århusianske billedkunstner Jesper Rasmussen.

Morten Thorning var med til at stifte The Animation Workshop i 1988 og har siden være drivkraften bag institutionen, der begyndte som et tilbud til arbejdsløse, men nu har udviklet sig til en institution med fem forskellige afdelinger, der alle arbejder med animation.

Bliver holdt opdateret

- For at kunne stå sig med de store amerikanske animationsstudier arbejder The Animation Workshop ud fra en målsætning om, at vores studerende skal have et solidt håndværksmæssigt fundament for at sikre animation af højeste kvalitet. Samtidig sørger vi for at holde de uddannede animatorer opdateret med den allernyeste teknologi og software til animation, fortæller Morten Thorning om hemmeligheden bag skolens succes.

Formand for It-forum Midtjylland, Bo Sejer Frandsen, begrunder valget af årets vinder således:

- Gennem årene har The Animation Workshop formået at skabe et sted og et miljø, som tiltrækker dygtige mennesker fra hele verden. Det har ført til, at en af industriens absolutte sværvægtere – Steven Spielberg-selskabet Dreamworks i Hollywood – ofte har skolen i Viborg i kikkerten, når de søger nye talenter.

Google er hovedtaler

Årets hovedtaler ved It-forum Midtjyllands Event 2006 var Philipp Schindler, der som direktør for Google Europe repræsenterer øjeblikkets største IT-succes, der i øvrigt satser massivt på at integrere oplevelseselementet i søgemaskinen.

Blandt de øvrige indlægsholdere var teknisk direktør Birger Hauge fra Dansk Bredbånd og professor Anders Drejer fra Handelshøjskolen i Århus.

Endvidere bestod Event 2006 af en interaktiv udstilling, hvor otte private og offentlige virksomheder gav deres bud på hvordan oplevelser kan integreres i blandt andet kunst, undervisning og på biblioteket.

Deltagerne kunne samtidig opleve karakterer fra online-rollespillet Seed, der er produceret af Århus-virksomheden Runestone Game Development.

Så sent som i maj vandt firmaet to priser på den anerkendte computerspilsmesse E3 i Los Angeles.

Omkring 300 it-interesserede erhvervsfolk deltog i Event 2006, der således er årets største it-arrangement vest for Storebælt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere