Sander har brug for et godt råd

Videnskabsminister Helge Sander (V) er langt bagefter med sit IKT-råd, der skal rådgive om fremtidens it. De it-professionelle i Dansk IT har nemlig alene i år stået bag to nye praktisk orienterede råd.

ComputerViews: IT- og Telestyrelsen har netop udsendt årsberetning for 2005, hvor styrelsen klapper sig selv på ryggen for mange gode resultater.

Men der er ingen grønne, gule og røde lamper eller andre indikatorer, som kan verificere den konklusion.

Rapporten fremhæver arbejdet med sikkerhed, konkurrence-fremme i telebranchen, kortlægning af bredbånds-infrastruktur, offentlige kommunikation, borgerinformation og offentlig it-anvendelse.

Danmarks it-politik er forankret i den 300 mand store styrelse.

Ingen fast forbindelse

Og hvis styrelsens årsberetning er en rapportering af Danmarks it-politik, så fremstår den meget ambitiøs, men uden nogen fast forbindelse til erhvervslivet og befolkningen.

Samtidig har Helge Sanders 12-punkts plan for et fuldt digitaliseret Danmark i 2012 på det seneste mødt kraftig modvind fra it-Danmark.

Dagen efter IT- og Telestyrelsens årsberetning for 2005 kom på gaden, annoncerede videnskabsminister Helge Sander så, at han nu nedsætter et IKT-råd, hvor 10 til 12 erhvervsfolk, eksperter, universitetsfolk samt repræsentanter for borgere og interesse-organisationer to gange om året skal mødes for at diskutere både strategi og konkrete initiativer.

Dermed får ministeren sammen med IT- og Telestyrelsen en fast officiel forbindelse til brugerne i it-Danmark.

It-professionelle er forlængst i gang

Det er en udvikling, som de professionelle brugere længe har efterlyst og i øvrigt selv gjort noget ved.

Interesseorganisationen Dansk IT har alene i år stået bag to praktisk orienterede råd med fokus på de største it-udfordringer.

Rådet for it- og persondatasikkerhed opstod i direkte protest mod Helge Sanders aflivning af det offentligt finansierede IT-sikkerhedsråd.

Og i CIO Innovation Forum vil Dansk IT sammen med Computerworld samle eksperter til at komme med bud på, hvordan det danske samfund i langt højere grad kan udnytte it i arbejdet med innovation.

ComputerViews er en helt ny analyseform herhjemme. Læs mere om ideen bag ComputerViews her

Hvis du har forslag eller kommentarer til emner, som du mener, at ComputerViews bør tage op til kritisk behandling, så send os en e-mail på computerviews@cw.dkdk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere