Petaflop-computer bliver Cell-Opteron-hybrid

IBM skal levere en ny supercomputer til det amerikanske energiministerium, der bliver en hybrid med 16.000 Opteron og 16.000 Cell-processorer.

IBM har sikret sig en kontrakt med det amerikanske energiministerium om at levere en ny supercomputer til atomlaboratoriet i Los Alamos. Det skriver nyhedstjenesten CNET.

Den nye supercomputer vil blive bygget efter en lidt usædvanlig model, da den vil indeholde to vidt forskellige typer processorer, nemlig AMD's Opteron og IBM's egen Cell.

Cell er udviklet af IBM i samarbejde med Toshiba og Sony, der anvender processoren i selskabets kommende Playstation 3 spilkonsoller.

Roadrunner

Supercomputeren, der er døbt "Roadrunner", vil få 16.000 af hver processortype.

Det skulle gerne bringe Roadrunner op omkring én petaflop, hvilket er omkring fire gange regnekapaciteten for verdens lige nu kraftigste supercomputer, Blue Gene/L, som IBM også har bygget.

Japanske RIKEN hævder dog at have en supercomputer, der har nået petaflop-ydelse allerede, omend målingen ikke er foretaget med programmet Linpak, som er standard for udmåling af supercomputeres regnekraft.

Cell-processoren indeholder otte kerner samt en central kerne til styring af de øvrige kerner.

IBM har siden lanceringen af processoren netop fremhævet mulighederne for at benytte den i store supercomputere.

Atomlaboratoriet i Los Alamos kan dog ikke vide sig sikker på at erobre tronen som ejer af verdens kraftigste supercomputer.

Således har supercomputerspecialisten Cray vundet offentlige udbud om at bygge to systemer, der begge kan skaleres op til petaflop-niveau, skriver CNET.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere