Rundbarberede Intel Danmark går fri af fyringer

Med blot syv ansatte frygter Intel Danmark ikke koncernens udmelding om, at der skal være 10.500 færre medarbejdere inden 2008. Den danske afdeling er allerede barberet ned til et minimum.

Intel Danmark fylder med blot syv ansatte ikke mere end en chip i en høstak i forhold til den internationale organisation med mere end 90.000 ansatte.

Alligevel frygter den danske afdeling ikke gårsdagens udmelding om, at der skal afskediges 10.500 medarbejdere hos Intel inden 2008.

- Det er ikke noget, der rammer os. Det er en investor-udmelding, der går på, at organisationen skal trimmes i løbet af de næste 18 måneder, og den påvirker ikke den danske forretning som sådan, lyder det fra Tommy Rydendahl, teknisk talsmand for Intel i Norden.

Intel Danmark tager sig i dag af de salgsorienterede opgaver og support af de store kunder i Danmark.

Desuden hjælper de syv medarbejdere de danske computerforhandlere med at få det bedste ud af Intels produkter.

Helt naturlige nedskæringer

Tommy Rydendahl afviser, at Intel er i krise, selv om man altså nu vil skille sig af med omkring 10 procent af selskabets medarbejdere inden 2008.

- Der vil jo til stadighed ske ændringer i en virksomhed, der har så mange ansatte. Den her beslutning er truffet for at sikre, at vi får det bedst mulige udbytte af vores forretning. Vi snakker om en trimning af organisationen over de næste 18 måneder, og det er ikke specielt drastisk, siger Tommy Rydendahl.

Nedskæringerne i Intel, der er verdens største producent af computerchips, skal give besparelser på 11,6 milliarder kroner i omkostninger i 2007 og 17,5 milliarder kroner i 2008.

Fyringerne kommer ifølge Intel hovedsageligt til at ramme administrationen, marketing og it-afdelingerne.

Kan ikke lukke mere i Danmark

I Danmark har Intel skåret kraftigt ned i de senere år.

I 2001 meddelte chip-giganten, at den ville lukke udviklingsafdelingen i Danmark. Dengang fyrede man omkring 300 medarbejdere.

Tidligere i år blev besluttede Intel så at lukke den danske produktion af optiske hastigheds-komponenter, og dermed forsvandt også resterne af Giga, som Intel i sin tid købte for næsten 10 milliarder kroner.

Dermed er den danske afdeling nu barberet ned til et absolut minimum, hvis koncernen altså fortsat ønsker at have folk placeret her i landet.

Gårsdagens udmelding om yderligere nedskæringer får da heller talsmand Tommy Rydendahl til at frygte for fremtiden i Intel Danmark.

- Lad mig sige på den måde, at vi alle sammen har set frem til, at der kom en optimering af organisationen. Vi vil gerne have en så let tilgang til hovedkontoret som muligt, når vi nu sidder så langt ude i organisationen, lyder det fra Tommy Frydendahl.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere