Hitachi lancerer hårdføre harddiske til biler

Hitachi har udviklet en ny serie af særligt hårdføre harddiske, som selskabet vil sælge til bilindustrien, hvor ny elektronik har øget lagerbehovet.

Teknologikæmpen Hitachi har udviklet en ny serie af harddiske, der især er rettet mod bilmarkedet, hvor moderne elektronik øger behovet for lagring.

De nye Endurastar-diske er således især beregnet til luksusbiler, hvor navigationsanlæg og forskellige former for digital underholdning er blevet populært ekstraudstyr.

Med en foreløbig topkapacitet på 50 gigabyte er lagerpladsen begrænset i forhold til de harddiske, der er tilgængelige til desktop-pc'er og bærbare pc'er.

Mere hårdhændet behandling

Til gengæld er Endurastar-diskene beregnet til at kunne tåle en væsentlig mere hårdhændet behandling.

Topmodellen J4K50 kan således arbejde i temperaturer fra minus 30 grader celsius til plus 85 grader celsius.

Endurastar-diskene har således indbygget en særlig teknologi, der kan justere læsehovedets højde over diskene i forhold til temperaturen.

Diskene er også modstandsdygtige over for store udsving i det atmosfæriske tryk, hvor J4K50 kan tolere udsving fra 300 meter under havniveau, som eksempelvis ved Det Døde Hav, og helt op til 5.000 meters højde.

Kan overleve stød

Mere relevant for harddiske til biler er dog diskenes evne til at overleve stød på op til 800 G og vibrationer på op til 3 G.

Hitachi har endnu ikke offentliggjort aftaler med bilproducenter, men selskabet ser store muligheder inden for dette relativt nye marked.

- Vi kan levere mere indholdsrige data. Vi kan vise det område, du kører i, vise film og implementere avanceret kommunikation, siger marketingchef Bill Healy fra Hitachi til magasinet EE Times.

Hitachi er verdens tredjestørste producent af harddiske efter Seagate og Western Digital. Derfor er det oplagt for selskabet at prøve at hale ind på de to gennem nye markeder.

- Desktop-diske er stadig det, der giver harddisk-producenterne smør på brødet, men vi har set en vækst inden for mobile enheder og senest inden for forbrugerelektronik og bilindustrien, siger analytiker Nicole D'Onofrio fra Current Analysis.

De hårdføre Hitachi-diske vil ifølge selskabet blive sendt i handlen i begyndelsen af det nye år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere