Nu slår computeren mennesket i kryds og tværs

Programmet WebCrow har demonstreret, at det suverænt kan slå mennesket, når det gælder løsning af avisernes kryds og tværser. Det kniber dog stadig med for mange ordspil.

Mennesket har allerede lært, at oddsene er imod det, hvis det udfordrer computeren til skak.

Nu kan vi så føje kryds og tværs til listen over dicipliner, hvor computerens utrættelige prøven sig frem slår de små grå hos mennesket.

To versioner af softwaren WebCrow satte sig i forbindelse med en konference om kunstig intelligens i Italien således på første- og andenpladsen i en konkurrence om at løse fem forskellige krydsord på halvanden time.

Det skriver magasinet New Scientist.

Dystede mod 75 personer

Konkurrencen omfattede krydsord på engelsk fra New York Times og Washington Post samt fra to italienske aviser og en tosproget version.

De to versioner af WebCrow dystede mod i alt 75 personer, der bestod af konferencedeltagere samt krydsordentusiaster, der deltog via internettet.

WebCrow vandt suverænt i de amerikanske krydsord og den tosprogede opgave.

Til gengæld måtte programmet tage til takke med forholdsvis beskedne placeringer i de italienske opgaver.

- Forfatteren bag den ene af de italienske opgaver er kendt for at benytte sig af mange ordspil og politiske referencer, siger programmets skaber Marco Ernandes til New Scientist.

Søger i database

WebCrow benytter sig af fire metoder til at finde frem til den rigtige løsning. Først og fremmest søger softwaren i en database over løsninger på tidligere opgaver og i en ordbog.

Den tredje metode benytter sig af en særlig regel for at finde bestemte løsninger til italienske krydsord, mens den sidste metode består i søgning på internettet.

Programmet benytter sig af nøgleordene i opgaven til at finde referencer ved hjælp af søgemaskiner, der på den måde kan erstatte menneskets evne til at associere ved at finde de ord, der hyppigst optræder i sammenhæng.

Ud fra disse metoder dannes en liste med mulige løsninger, som programmet derefter forsøger at passe ind i kryds og tværsmønsteret.

Relevant link

Resultaterne af konkurrencen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere