Avisen New York Times må erkende, at det ikke er nogen let opgave at forsøge at undgå at overskride de juridiske landegrænser, når det gælder internettet.
Avisen var kommet i besiddelse af en række detaljer omkring de anholdte i forbindelse med efterforskningen af den terrorgruppe, der blev afsløret i Storbritannien tidligere på måneden.
Bremsede artikel
Britisk lov forbyder imidlertid offentliggørelsen af detaljer omkring anklagede i retssager, som kan skade deres sag.
Derfor besluttede avisen at tilbageholde artiklen fra udgaver af New York Times solgt i Storbritannien, samt indføre et filter på internettet.
Ifølge New York Times benyttede avisen samme teknologi, som anvendes til at sørge for, at de besøgende får vist geografisk relevante reklamer.
På samme måde fik de besøgende, der så ud til at komme fra Storbritannien, derfor blot en meddelelse om, at de af juridiske grunde ikke kunne få adgang til artiklen, hvis de forsøgte at læse den på nettet.
Baseret på IP-adresser
New York Times' filter er baseret på IP-adresser, hvilket dog ikke er en helt fejlfri metode, da adresserne af forskellige grunde kan tilhøre pc'er i andre lande, end der hvor de internationale registre har dem opført.
Således rapporter nyhedstjenesten The Inquirer om folk i både Canada, Australien og Irland, som ikke kunne få adgang til artiklen.
Samtidig var det angiveligt fortsat muligt for visse i Storbritannien at få adgang til artiklen på trods af filtret.
Ifølge New York Times var det reelt en beslutning mellem at kunne offentliggøre artiklen på nettet og samtidig respektere britisk lovgivning.
- Det er aldrig behageligt at nægte en læser adgang til en artikel. Men det her var at foretrække frem for slet ikke at have den på nettet, siger redaktør Jill Abramson fra New York Times til New York Times.
Relevante link