ITEK: Mød din kommende medarbejder

Virksomheder, studerende og forskere kan møde hinanden ansigt til ansigt i korte dates á 15 minutters varighed.

Branchefællesskabet ITEK og Datalogisk Institut ved Københavns Universitet afholder 19. september i fællesskab et stort match-making arrangement.

Her kan virksomheder, studerende og forskere møde hinanden i korte seancer ved borde, som virksomhederne får stillet til rådighed.

Dermed benytter Datalogisk Institut sig af en model, som har været en succes for blandt andet IT-Universitetet.

- Vi vil gerne have, at mange af vores virksomheder skal have en tættere relation til universiteterne og kende de studerende, siger chefkonsulent hos ITEK, John Sarborg Pedersen.

Han fortæller endvidere, at ITEK har et helt grundlæggende ønske om, at uddannelserne på universiteterne bedre kommer til at matche erhvervslivets ønsker.

Og her kan match-making arrangementerne hjælpe.

Bedre kendskab

- Vi skal have øjnene op for hinanden, så vi kan få formet uddannelserne rigtigt, og de studerende og forskerne kan få et bedre kendskab til erhvervslivet. Det har både virksomhederne og universiteterne glæde af, siger John Sarborg Pedersen.

ITEK har blandt andet ladet sig inspirere af IT-Universitetet, der har afholdt match-making arrangementer med stor succes en gang i hvert semester siden 2001.

- Både studerende og virksomheder er glade for det, fordi der er et stort ønske om at have en tæt kontakt, fortæller Trine Eltang, der er ansvarlig for arrangementet hos ITU.

Match-making arrangementerne ser også ud til at skabe jobs for de studerende, der deltager.

Trine Eltang har dog ikke nogen konkrete oplysninger om, hvor mange det drejer sig om, men siger, at der helt sikkert er en umiddelbar effekt, så der er nogle, der kommer i job som en konsekvens af arrangementet.

- Der er mange gengangere blandt virksomhederne, som har været med i årevis, og som kommer trofast hvert år og gerne vil være med igen, siger Trine Eltang.

ITU’s match-making arrangement ser dog efterhånden ud til at være blevet så stor en succes, at det bider sig selv i halen. Sidste gang deltog 28 it-virksomheder, men interessen var så stor, at ITU måtte afvise nogle virksomheder.

- Næste gang tager vi formentligt ikke mere end 25 ind. Det er simpelthen et pladsproblem, uddyber Trine Eltang.

Læs mere om ITEK's match-making arrangement her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere