Fejrer jubilæum med it-messe

It-forhandleren Datek i Herlev nordvest for København fejrer sit 25 års jubilæum med it-messe i medborgerhuset.

Det er som bekendt 25 år siden, at den første pc blev sendt på gaden. Det blev også startskuddet for en masse mindre it-virksomheder, der ville hjælpe det danske erhvervsliv med teknologiske muligheder, der tidligere kun var forbeholdt de helt store selskaber.

De fleste af disse selskaber er borte. Flere kriser undervejs i i-branchen - ikke mindst i begyndelsen af 1990'erne har aflivet de tidligere entreprenører eller de er søgt sammen i større selskaber.

Afholder messe

Men enkelte rundt om i landet har holdt fast i lokalsamfundet og forblevet selvstændig it-forhandler.

Således eksempelvis Datek i Herlev nordvest for København, der den 1. september kan fejre 25 års jubilæum.

Selve jubilæet fejres i Herlev Medborgerhus med en it-messe, hvor Datek vil vise nogle af de nyeste muligheder, når det eksempelvis gælder anvendelse af stregkoder, e-faktura, kontrol af kundedata via KRAK samt registrering af timesedler i C5 lønmodul. Der vil også blive vist det nyeste inden for bærbare computere og farveprintere.

Snævert fokus

Når det er lykkedes Datek at holde skindet på næsen i 25 år, skyldes det ifølge direktør Gorm Hansen, at man ikke skal gøre IT sværere, end det er, og at man ikke kan være alt for alle. Datek har således udelukkende haft fokus på først Concorde, så XAL og siden C5 og Microsoft Office og udelukkende satset på hardware fra HP.

- Vi fokuserer på få produkter, og særligt på økonomisystemet C5. Vi har selv udviklet mange specialløsninger og forhandler kun løsninger, der kan kobles sammen med C5/XAL. Så enkelt er det, siger direktør Gorm Hansen, Datek.

Selskabet har i dag 12 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere