Hackere elsker Xbox

Kopibeskyttelse og andre begrænsninger er en rød klud for hackere. Det må Microsoft erkende, da hackere i stort tal arbejder på at bryde alle begrænsninger i konsollen. Og det er lykkedes. Xbox kan med ændringer afspille kopierede spil, spil fra andre regioner, spil fra andre konsoller samt kopierede film.

En ekstra chip

Først fik hackere knækket kopibeskyttelsen i Sonys PlayStation. Nu er turen kommet til Microsofts Xbox, og de modificerede Xbox-konsoller afspiller kopierede spil, film og musik.

Hackerne kaster sig over Microsofts konsol med stor begejstring. For nylig lykkedes det en studerende på Massachusetts Institute of Technology at knække Xbox' sikkerhedssystem. Det tog Andrew Huang tre uger, og han skrev en 15 sider lang rapport om anstrengelserne.

I rapporten kan man blandt andet læse, hvordan man får Xbox til at starte andre styresystemer end det tilpassede Windows, som Microsoft har forsynet boksen med. Andre er fulgt i hans fodspor, og for hackerne handler det om at lave en "chip", der bryder sikkerheden i boksen.

Det er helt det samme, som der skete med den oprindelige PlayStation 1, der i mange forretninger sælges som "chippet" version, hvilket vil sige, at den kan afspille ulovligt kopierede spil, hvilket ellers er blokeret.

Allerede nu er der en række chips i omløb til Xbox kaldet ting som Enigmah og Xtender. De gør det muligt at afspille kopi-spil, og med lidt ekstra snilde kan man også få Xbox til at køre pc-spil og spil fra andre regioner.

Chip-producenterne kan dog føle ånden i nakken, og senest har folkene bag Enigmah opgivet at sælge chippen af frygt for repressalier fra Microsoft.

DivX

Det vurderes, at meget få har ændret deres Xbox konsoller med disse chips, da de kræver, at man får dem loddet på bundkortet. I de seneste år har mange danske forretninger tilbudt at gøre dette med PlayStation, og tilbuddet kommer nok også til at dække Xbox, med mindre det bliver gjort direkte ulovligt at chippe produkter på den måde.

Det kan være svært at forbyde denne ændring, da den bliver solgt som "mulighed for at afvikle backup af egne spil".

Andre eksperimenterer med software, der får Xbox til at gøre ting, som Microsoft ikke har lagt i boksen. Det gælder for eksempel software, der gør det muligt at afspille film i DivX-formatet.

DivX er meget populært blandt pirater, fordi man kan presse en dvd-film ned på under en gigabyte, hvilket gør det overkommeligt at distribuere den på internet eller på en enkelt cd.

Det er også lykkedes at flytte MAME (Multiple Archade Machine Emulator) til Xbox, hvilket gør, at man kan afspille gamle konsol-spil på Xbox. Dem findes der hundredvis af på internet, men igen er det ikke lovligt at bruge dem, med mindre man ejer en original version.

Det er lykkedes Microsoft at stoppe MAME til Xbox - i hvert fald på kort sigt. Udviklerne havde brugt noget copyright-beskyttet kode fra Microsoft. Derfor er programmet fjernet fra populære hacker-sites som xboxhacker og Xtreme Xbox. Til gengæld bliver der distribueret programmer, der gør det muligt at køre Nintendo 64-spil på Xbox.

Microsoft er ikke den eneste, det går ud over. Som nævnt startede det hele med PlayStation, og den nye PlayStation 2 er også blevet chippet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere