TDC Mobil venter kraftig vækst på dataområdet

Datatjenester skal drive væksten i mobilmarkedet fremover, hvor de forkætrede 3G-tjenester kommer til at spille en central rolle, mener administrerende direktør i TDC Mobil, Mads Middelboe.

Mads Middelboe, chef for Danmarks største mobilselskab, TDC Mobil, forventer fortsat tocifret procentvækst i den mobile datatrafik i de kommende år.

Han vurderer, at hans selskab vil tage markedsandele på området i takt med, at det fortsætter udrulningen af sine 3G-aktiviteter.

- Mobildata er et klart vækstområde. Vi har haft stor succes med at fokusere på erhvervslivet med vores 3G tjenester, siger han.

- Vores ambition på datamarkedet er, at vi skal have en lige så god andel som vi har på tale, siger direktøren.

3G skal drive værket

Hos de fleste mobilselskaber bidrager tale stadig med mindst otte ud af 10 omsætningskroner, men det er primært på dataområdet, at væksten skal findes de kommende år.

På mellemlangt sigt forventer Mads Middelboe, at omsætningen fra tale højest vil vokse med et par procent om året, mens vækstraterne på data fortsat kan ligge på 20-25 procent.

- Samlet kan det give en vækst på fire-fem procent, siger han.

Datatunge tjenester trækker læsset

Det er i høj grad de datatunge 3G-tjenester, som skal trække læsset, og her er de første erfaringer positive efter TDC lancerede 3G i oktober sidste år, siger TDC Mobil chefen.

Teleselskabet 3, der har været pioneren på området i Danmark, har i høj grad satset på privatmarkedet, og havde knap 120.000 abonnenter ved udgangen af sidste år.

TDC Mobil har derimod fokuseret på erhvervslivet, og vurderer, at den strategi fortsat tegner lovende.

- Siden oktober 2005 er niveauet for salg af megabit til erhvervskunder vokset to og en halv gang, siger Mads Middelboe.

På privatområdet har man også registreret en stigning, selv om den er mindre markant, tilføjer han.

- På privatmarkedet ligger vores forventninger til vækst lidt længere nede af banen, fordi vi har satset først på erhvervslivet.

Oprustning på SMS

TDC har imidlertid haltet noget efter konkurrenterne, når det handler om mængden af sms'er.

I andet halvår af 2005 havde TDC Mobil selv en andel på cirka 16 procent af alle afsendte sms'er, mens dets markedsandel på tale var mere end dobbelt så højt, ifølge tal fra IT- og Telestyrelsen.

Det afspejler i nogen grad, at TDC Mobil i modsætning til for eksempel Telia har tøvet med at målrette produkter til storforbrugere af sms, typisk blandt unge.

Med sit MaxSMS produkt, der henvender sig til ivrige sms-brugere, håber TDC imidlertid at have vendt strømmen.

- Vi har en klar forventning om at forbedre vores markedsandel på SMS, siger Mads Middelboe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere