Spyware-bekæmpere: Det skal gøre mere ondt

Det er nødvendigt med strengere straffe og mere klare linjer for acceptabel brug af adware, hvis man skal kunne bekæmpe spyware på effektiv måde, mener sikkerhedsekspert.

Der skal strengere straffe til for at kunne sætte en stopper for spyware, lyder budskabet fra flere sikkerhedseksperter, der i denne uge er samlet i Las Vegas til den årlige Black Hat-konference.

Selv om flere sikkerhedsfirmaer er begyndt at inkludere antispyware i deres sikkerhedspakker, stortrives spywaren i varianter, der spænder fra keyloggere til adware.

Det største problem er imidlertid omkostningerne forbundet med at fjerne selv de mest milde former for spyware fra en pc.

Kan ikke stoppes

- Det er teknisk umuligt at stoppe spyware. Tænk på de millioner af pc'er, der enten er blevet kasseret, sendt til reparation eller udskiftet, fordi de er blevet inficeret med spyware. Det er sandsynligvis flere hundrede millioner eller milliarder kroner. Og alligevel er der ikke nogen, der er blevet sendt i fængsel, siger sikkerhedskonsulent Dan Kaminski.

I forbindelse med en paneldiskussion om spyware afslørede flere store virksomheder, at 80 procent af de ondsindede programmer, de blev ramt af, var spyware.

Inklusive de decideret ondsindede trojanere fandt sikkerhedsfirmaet Webroot i sidste kvartal over 100.000 websteder, der blev brugt til at sprede forskellige former for spyware.

Til gengæld oplyser selskabet, at det typiske antal adware-programmer på en virksomhedspc er faldet fra 3,9 sidste efterår til 2,8 i dag.

Gråzone gør det svært

Netop gråzonen mellem spyware og adware har ifølge Dan Kaminsky gjort kampen mod spyware vanskelig.

Han efterlyser derfor klarere regler for, hvornår adware er så chikanerende, at det må regnes for at være et ondsindet program.

- Så længe alt er gråt, er der ikke nogen, der ryger i fængsel, siger Dan Kaminsky.

En stor del af den spyware, der befinder sig i gråzonen, stammer fra USA.

Her oplever de regulerende myndigheder, at få virksomheder er villige til at anmelde spyware-problemer. Angiveligt fordi de samtidig risikerer at blive dømt for ikke at have beskyttet deres data tilstrækkeligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere