Apple vil mørklægge iTunes-klagesvar

Apple vil have de nordiske forbrugerombudsmænd til at lægge låg på selskabets svar i en klagesag over ulovlige vilkår i iTunes Music Store. Forbrugerombudsmændene overvejer, om de skal følge kravet.

Apple ser ingen grund til at forklare sine kunder hos iTunes, hvorfor de skal handle under stærkt kritisable vilkår.

Selskabet har i klare vendinger bedt de nordiske forbrugerombudsmænd om at holde mund om indholdet i det 50 sider lange svar, som Apple tirsdag omsider afgav, efter forbrugerombuds-mændene i begyndelsen af juni bad Apple om at redegøre for en række kritiserede forhold i iTunes.

- Apple henviser til hensynet til konkurrence og forretnings-hemmeligheder og vil derfor ikke have svaret offentliggjort, oplyser pressechef Per Ejvang Nielsen hos Forbrugerombudsmanden i Norge.

Forbrugerombudsmændene er sat i verden for at varetage forbrugernes interesse, og derfor er det langt fra sikkert, at de vil acceptere Apples krav.

Nu skal de dog i første omgang vurdere Apples anmodning om tavshed. Og først dernæst kan de vurdere det juridiske indhold i selve svaret.

- Vi overvejer i øjeblikket, om vi vil acceptere Apples ønske, eller om vi vil offentliggøre dele eller hele brevet, siger jurist hos den norske forbrugerombudsmand, Lars Hegelsen.

Ulovlige vilkår

Det er forbrugerombudsmændene i Norge, Sverige og Danmark, der sammen har bedt Apple om at redegøre for de ulovlige iTunes-vilkår.

De har blandt andet kig på, at iTunes ensidigt kan ændre på aftalevilkårene. Det vil sige, at folk ikke kan stole på den aftale, de har indgået.

Desuden kan musik købt i butikken kun bruges med en iPod, fordi kopibeskyttelsen gør, at musikken ikke kan afspilles på andre mp3-afspillere.

Sagen bliver fulgt af hele Europa, hvor forbruger-organisationer på samme måde har kig på købe-vilkårene i iTunes.

Forbrugerombudsmanden forventer at træffe beslutning om offentliggørelsen af Apples svar senest på fredag.

- Hvis Apple ikke vil ændre noget, så bliver vi formentligt nødt til at trække dem i retten i Sverige, lyder det fra talsmand Björn Smith fra den svenske forbrugerstyrelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere