Enhedslisten spørge-bombarderer Sander

Enhedslistens Per Clausen tegner sig alene for 71 af de 186 spørgsmål, som videnskabsminister Helge Sander (V) har svaret på i årets første seks måneder. Det handler om at udstille ministerens mangel på argumenter, mener Per Clausen.

Åbne standarder, registrering af borgere, bredbånd til statsansatte, hjemmesiders tilgængelighed og nethandel.

Listen over de såkaldte §20-spørgsmål til videnskabsminister Helge Sander (V) fra politikerne i Folketinget i årets første seks måneder er 186 spørgsmål lang.

Emnerne omfatter blandt andet it, tele, universiteterne og forskning.

Enhedslisten topper

Den absolutte topscorer på spørgersiden er Enhedslistens Per Clausen.

Med 71 spørgsmål i årets første seks måneder tegner han sig alene for knap 40 procent af alle de spørgsmål, som Helge Sander og flokken af embedsmænd har svaret på.

- Helge Sander har det med at svare, at alt går godt, og at der ingen problemer er, uanset hvad man spørger om, så øvelsen går ud på at sætte fokus på bestemte områder og udstille, når der mangler argumenter bag ministerens politik, siger Per Clausen.

Når Per Clausen scorer højt på antallet af spørgsmål til ministeren, er det dog ikke alene på grund af en større spørgelyst end de øvrige politikere.

Topplaceringen skyldes også, at Per Clausen dækker stort set alle emner på Helge Sanders område, mens de større partier typisk har delt områderne mellem flere medlemmer.

Åbne standarder

Per Clausen fremhæver selv spørgsmål om offentlig-it og åbne standarder, som emner, der sammen med universiteternes fremtid har trukket mange spørgsmål.

- Spørgsmålene er med til at sætte fokus på, at der i enkelte tilfælde kan være flertal for en anden politik, end den regeringen fremlægger. Det har vi set på spørgsmålet om åbne standarder, siger Per Clausen.

Han henviser til, at et flertal i Folketinget efter længere tids politisk tovtrækkeri i maj nåede til enighed om en beslutning om åbne standarder i det offentliges it-systemer.

Udover Per Clausen har SF's Morten Homann også været flittig med spørgsmålene. Han tegner sig med 28 spørgsmål alene for knap 20 procent af spørgsmålene til Helge Sander i årets første seks måneder.

S og SF følger efter

I lighed med Per Clausen er det blandt andet universiteternes forhold, der har udløst mange spørgsmål fra Morten Homann.

- Jeg håber, at mine spørgsmål er med til at sætte fokus på de negative konsekvenser af ministerens politik, så den bliver trukket i en anden retning, siger Morten Homann.

Således tegner der sig nu eksempelvis muligheder for et politisk flertal mod Helge Sanders ønske om at fusionere IT-Univesitetet med Københavns Universitet.

Målet på partier har Enhedslisten stillet flest spørgsmål til Helge Sander i årets første seks måneder. På de næste pladser følger Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

Medlemmerne af regeringspartierne Venstre og Det Konservative Folkeparti har ikke fundet anledning til at stille §20-spørgsmål til Helge Sander i årets første seks måneder.

Antal §20-spørgsmål til Sander i årets første seks måneder

Enhedslisten - 73 spørgsmål
Socialdemokraterne - 35 spørgsmål
SF - 33 spørgsmål
De Radikale Venstre - 24 spørgsmål
Dansk Folkeparti - 21 spørgsmål
Venstre - 0 spørgsmål
Det Konservative Folkeparti - 0 spørgsmål




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere