Hackere bruger kunstig intelligens

Kunstig intelligens er hackernes nyeste våben til at finde sikkerhedshuller i programmer, advarer sikkerhedsfirma.

Visse hackere er begyndt at anvende metoder fra kunstig intelligens til at finde sårbarheder i software. Det oplyser sikkerhedsfirmaet Secure Computing.

Hackerne anvender såkaldt "fuzzing" som en automatiseret metode til at fremprovokere fejl i programmer ved at fodre dem med forskelligt input.

Eventuelt fremprovokerede fejl kan derefter udforskes for at se, om fejlen kan udnyttes til at skabe et såkaldt exploit, en programstump, der udnytter sårbarheden, så den kan anvendes til hacking.

Udveksles via chat

Ifølge Secure Computing udveksler hackere fuzzing-data via chatforummer og nyhedsgrupper for hurtigere at kunne udvikle nye ondsindede programmer.

Selskabet mener, at den seneste aktivitet omkring sikkerhedshuller i applikationer som Microsofts Office-pakke kan skyldes fuzzing.

- Fuzzing vil helt sikkert forbedre hackernes evne til at finde nye sårbarheder i programmer, siger salgschef Paul Henry fra Secure Computing ifølge en pressemeddelelse.

Secure Computing forudser, at brugen af kunstig intelligens til at finde sikkerhedshuller kan risikere at oversvømme visse softwareleverandørers apparat til distribution af sikkerhedsopdateringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere