Philips tæt på salg af chipdivision

Tre internationale kapitalfonde slås om Philips chipdivision, der forventes solgt inden årets udgang for omkring 60 milliarder kroner.

En deadline for tilbud på Philips Electronics’ chip-producerende division udløber denne uge, og der er ifølge internationale erhvervsmedier flere interesserede og kapitalstærke købere.

Tre internationale konsortier af kapitalfonde er ifølge Financial Times parat til at afgive bud på divisionen, der forventes at kunne indbringe hollænderne omkring 60 milliarder kroner ved et salg.

Til salg i en måned

Philips satte divisionen til salg i juni og har hele tiden holdt bagdøren åben for, at dette kan ske enten gennem et direkte salg, formentlig til en kapitalfond, eller ved en børsnotering.

Philips har tidligere meddelt, at selskabet ønsker at skille sig af med divisionen i år, men har afvist at kommentere de aktuelle forlydender.

Største handel i år

Hvis Philips beslutter sig for at sælge til en kapitalfond vil det være den største transaktion af sin art i teknologibranchen siden software og it-koncernen SunGard Data Systems sidste år blev købt ud af syv fonde for knap 70 milliarder kroner, skriver Financial Times.

Philips-divisionen beskæftiger 36.000 medarbejdere og producerer chips i ni lande i Europa, Asien og Nordamerika.

Philips er verdens ottende største producent af chips med en omsætning på omkring 36 milliarder kroner sidste år.

Det globale marked for chips voksede med 5,7 procent sidste år til cirka 1.400 milliarder kroner, ifølge analysehuset Gartner.

Konsolidering

De nye forlydender om salget af Philips chipdivision kommer på et tidspunkt, hvor der er udsigt til yderligere konsolidering blandt de globale chipproducenter.

I en handel til en anslået værdi af mellem 25 milliarder og 33 milliarder kroner er chipproducenten Advanced Micro Devices (AMD) i færd med at afslutte købet af konkurrenten ATI Technologies.

Produktionen af chips er meget kapitalkrævende, og det kan være en af drivkræfterne bag den nye bølge af konsolidering, vurderer Wall Street Journal.

I år forventes branchen således at investere mere end 300 milliarder kroner globalt, skriver avisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere