Mandagens aviser om it

Navision sparer sig til overskud. It-selskaber uddeler dummebøder. Ny CSC-platform giver besparelse. Dansk Bank outsourcer it. CSC i beredskab efter doping-mistanke.

Navision sparer sig til overskud

Færre salgs- og marketingtiltag samt rekordsalg giver endelig pote for den Microsoft-division, der bygger på opkøbet af danske Navision. For første gang, siden Microsoft i 2001 og 2002 betalte op imod 20 milliarder kroner for danske Navision, giver satsningen nu overskud for et fuldt kalenderår. Overskuddet er kommet i hus som en konsekvens af, at Microsoft har neddroslet investeringerne i divisionens salgs- og marketingaktiviteter med knap en halv milliard kroner alene i fjerde kvartal. Hvis spareplanen ikke var blevet gennemført, ville årets beskedne overskud på 142 millioner kroner i stedet være vendt til et underskud på 188 millioner kroner. (Børsen)

It-selskaber uddeler dummebøder

Software-leverandører tildeler i stigende grad deres kunder dummebøder i form af ekstraregninger på grund af rod i software-licenserne. Kontrakterne er blevet for komplekse at gennemskue, og det giver fejl på både leverandør- og kundesiden. Eksempelvis har IBM givet CSC en uberettiget ekstraregning på software-licenser på et større beløb, der ifølge CSC-direktør Steen Rasmussen var helt ude i skoven. Ofte er licensbøderne dog berettiget, når kontrakterne gås efter. (Berlingske Tidende)

Ny CSC-platform giver besparelse

En ny it-platform til det danske it-driftscenter hos it-leverandøren CSC sparer selskabet for et mindre trecifret millionbeløb over en treårig periode, viser beregninger fra leverandøren IBM. IBM's motiv for at vise vejen til de store besparelser er udsigten til at kunne tjene på en nødvendig udskiftning af maskinparken. CSC har således investeret lidt mere, end der spares i moderniseringen. (Berlingske Tidende)

Dansk Bank outsourcer it

Danske Bank har indgået kontrakt med ITC Infotech i Bangalore i Indien om et nyt it-center. Centret får 50 medarbejdere. Baggrunden er mangel på arbejdskraft i Danmark. (Berlingske Tidende)

CSC i beredskab efter doping-mistanke

Da cykelrytteren Ivan Basso fra Team CSC blev mistænkt for doping i Tour de France-opstarten, satte it-virksomheden bag sponsoratet det store apparat i gang. Topchef for CSC Skandinavien, Pete M. George, blev fløjet til Strasbourg for at sende et signal om, at CSC bakkede op trods den dårlige omtale. Ifølge kontrakten kan CSC trække sig, hvis der er foregået systematisk doping på cykelholdet. (Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere