Harmløse hjemmesider gemmer malware

Uskyldigt udseende hjemmesider bliver oftere hacket og brugt til at sprede ondsindede programmer, advarer sikkerhedsfirma.

Tilsyneladende uskyldige hjemmesider kan gemme på ubehagelige overraskelser i form af ondsindede programmer eller malware.

Tidligere kunne man som tommelfingerregel gå ud fra, at det gjaldt om at få paraderne op, hvis man bevægede sig ind på hjemmesider med løfter om bar hud eller billig software.

Sådan er det ikke længere, advarer sikkerhedsfirmaet Exploit Prevention Labs.

Stuerene sider gemmer på snavs

Firmaet har ifølge SC Magazine registreret en øget brug af helt stuerene hjemmesider til spredning af ondsindede programmer.

Det sker ofte uden webmasterens viden ved at hackerne finder sårbarheder i hjemmesiden eller softwaren til styring af indholdet.

Det kan også ske ved eksempelvis gratis besøgstællere eller counters, der tilbydes på internettet.

Størstedelen er legitime, men visse udnyttes til at plante ondsindet kode, når en besøgende indlæser en hjemmeside, der indeholder tælleren.

- Det er en trussel, som de ikke vil have udbasuneret. Det her er ikke de gamle dage, hvor virusbagmænd drømte om at komme på CNN. De her folk ønsker at holde lav profil, de ønsker ikke at blive opdaget. De vil blot stjæle penge fra folk uden nogen opdager det, siger teknisk direktør Chris Weltzien fra Exploit Prevention Labs til SC Magazine.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere