Amnesty: It-firmaer støtter internetcensur

Amnesty International kritiserer Yahoo, Microsoft og Google for at bøje sig for meget for de kinesiske myndigheder i stedet for at kæmpe imod internetcensur.

Store it-firmaer og specielt internetfirmaer som Microsoft, Google og Yahoo er med til at støtte de regeringer, der forsøger at begrænse borgernes frihed på internettet. Det mener menneskerettighedsorganisationen Amnesty International.

Organisationen har netop udgivet en rapport, der sætter fokus på de tre internetfirmaers rolle i censuren af internettet i Kina.

Ifølge Amnesty International lever ingen af firmaerne op til de etiske løfter eller forpligtelser, som de har lovet deres aktionærer.

Har udleveret personlige oplysninger

Organisationen fremhæver, hvordan Yahoo udleverede personlige oplysninger om dets kinesiske brugere, som i mindst to tilfælde er blevet brugt af myndighederne til at få dømt to journalister.

Tilsvarende har Microsoft lukket for en systemkritisk weblog efter anmodning fra myndighederne.

Amnesty International kritiserer også Google for at have lanceret en censureret version af selskabets søgemaskine til det kinesiske marked.

Google har ganske vist erkendt, at det strider imod selskabets etiske retningslinjer og markerer over for søgemaskinens brugere, når en søgning er blevet censureret.

Denne forsigtige protest hilses velkommen af Amnesty International, der ser det som et første skridt i den rigtige retning.

Firmaerne fastholder, at de er underkastet de lokale love, og hævder, at det er bedre, at de er tilstede under censur, end slet ikke at være tilstede.

Lad være med at følge trop

Amnesty International foreslår, at firmaerne ikke blot følger de kinesiske myndigheder uden at gøre modstand ved eksempelvis at udtømme alle muligheder for appel i det kinesiske system, før de efterlever krav fra myndighederne.

Samtidig bør firmaerne offentliggøre alle aftaler med myndighederne og åbent støtte den ytringsfrihed, der eksisterer i landet.

Ifølge den seneste opgørelse fra de kinesiske myndigheder er der nu over 123 millioner internetbrugere i verdens mest folkerige nation.

Det er dog fortsat mindre end 10 procent af landets befolkning.

Relevant link

Amnestys rapport




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere