Muhammed-krisen koster dansk broker kassen

Den nordjyske it-virksomhed Epoka Group kan ikke få betaling fra kunder i Mellemøsten på grund af Muhammed-krisen. Resultatet bliver et underskud for Epoka, der henter en væsentlig del af omsætningen i Mellemøsten.

Broker-koncernen Epoka Group er hårdt ramt af Muhammed-krisen, fordi en væsentlig del af selskabets omsætning stammer fra Mellemøsten.

- Vi kan godt sælge til kunder i Mellemøsten, men der bliver opstillet tekniske handelshindringer af økonomisk karakter, som vi ikke kan stille noget op imod, fortæller Finn Løvfelt Frandsen, økonomidirektør, Epoka.

Styrer mod underskud

Resultatet er, at koncernen styrer mod et underskud i 2006 på trods af, at anden halvdel af året ventes at give overskud.

- Det er ikke sikkert, at året ender negativt. I øjeblikket gør vi alt, hvad vi kan, for at undgå underskud, siger Finn Løvfelt Frandsen.

Lønudgifterne bliver i hvert fald mindre i år, hvor Epoka har afskediget og på anden vis mistet medarbejdere, så virksomheden i dag har 50 ansatte mod 63 i gennemsnit sidste år.

Skærpet konkurrence

Udover problemer i Mellemøsten mærker Epoka også en skærpet konkurrence fra brokere over hele verden. Den konkurrence er medvirkende til, at Epoka på trods af øget omsætning tjener mindre.

Endelig har den nye administrerende direktør og medejer Rune Sørensen sat en plan i værk, der skal fastlægge virksomhedens strategiske mål, og hvordan de nås. At lave og gennemføre sådan en plan koster penge, og de penge var ikke med i budgettet, som blev lavet før direktøren tiltrådte. Derfor har omkostningerne for 2005 overhalet budgettet inden om.

Udstyr i den dyre ende

Epoka handler med brugt it-udstyr i den dyrere ende. Blandt Epokas mest handlede produkter er servere, mainframes og datalagringskomponenter fra blandt andet Compaq, EMC, HP, Hitachi, IBM, Sun og StorageTek.

Udover hovedkontoret i den nordjyske by Pandrup har Epoka helt og delvist ejede datterselskaber i Tyskland, Hong Kong og Rusland, hvor selskabet sponserer det russiske håndboldlandshold.

Derudover ejer Epoka 60 procent af selskabet Medic, der handler med brugt medicinsk udstyr og i modsætning til moderselskabet, så går det rigtig godt i Epoka Medic Mission, der blev etableret i 2003. Ledelsen betegner resultatet som 'særdeles tilfredsstillende'.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere