Ministerium forsinker ESDH i otte måneder

En storstilet implementering af elektronisk sags- og dokumenthåndtering i Videnskabsministeriet bliver efter alt at dømme otte måneder forsinket. Helt efter planen, lyder meldingen fra ministeriet og it-leverandøren CSC.

IT- og Telestyrelsen skulle i begyndelsen af februar som det første af fire områder under Videnskabsministeriet tage en ny løsning til elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) i brug.

Fem måneder senere er det endnu ikke sket, og startdatoen lyder nu på den 19. september. Trods en forsinkelsen på knapt otte måneder forløber alt planmæssigt, lyder meldingen fra både Videnskabsministeriet og it-leverandøren CSC.

- Der er stadig funktionalitets-problemer, som vi arbejder på at rette, men der er efter vores opfattelse ikke længere kritiske forhold, siger CSC-direktør Fritjof Lind.

Udskød efter problemer

Kritiske forhold var der derimod, da ESDH-systemet i februar skulle gå i luften i IT- og Telestyrelsen. Dengang udskød Videnskabsministeriet driftsstarten, fordi CSC havde alvorlige problemer med at få løsningen til at køre stabilt.

Da løsningen et par måneder senere blev meldt klar, var Videnskabsministeriet imidlertid så tæt på en stor reorganisering af ministeriet, at man valgte at udskyde hele projektet, oplyser sekretariatschef i Videnskabsministeriet, Kim Brinckmann.

- Da CSC havde løst de helt fundamentale problemer, gav det ikke længere nogen mening at sætte implementeringen i gang, fordi vi skulle i gang med en større it-konsolidering som led i reorganiseringen af ministeriet, siger Kim Brinckmann.

FESD prestige-projekt

Nu er der udarbejdet en ny tidsplan, hvor IT- og Telestyrelsen med de første 300 af ministeriets ESDH-brugere går i luften 19. september.

Mindre end en måned efter skal ministeriets departement og Undervisnings- og Bygningsstyrelsen med på løsningen. I begyndelsen af 2007 kommer de sidste af de samlet set 650 brugere med via Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

Videnskabsministeriets ESDH-løsning er indkøbt via det offentliges såkaldte FESD-rammeaftale, hvor CSC med ScanJour som underleverandører er en af tre udpegede leverandører.

Både Videnskabsministeriet og CSC oplyser, at det på nuværende tidspunkt ville være muligt at tage ESDH-løsningen i brug, hvis det ikke havde været for reorganiseringen af ministeriet.

Udskiftning i projektledelsen

- Der ser ikke ud til længere at være driftshindrende fejl i systemet, men der er stadig fejl, som CSC skal have ryddet af vejen, før vi tager systemet i brug i september, siger Kim Brinckmann i Videnskabsministeriet.

Den proces går langt fra så hurtigt, som projektledelsen i Videnskabsministeriet kunne ønske sig. Det skyldes ikke mindst, at ESDH-projektet har været ramt af konstante udskiftninger i projektledelsen.

- Fra CSC's side har der været stor udskiftning. De har haft fire-fem forskellige projektledere i den tid, jeg har været med. Fra vores side har der også været udskiftning, fordi folk har fået andre stillinger, siger projektleder Jane Britt Hansen, Videnskabsministeriet.

Medarbejderne i IT- og Telestyrelsen var forud for den oprindelige startdato på kursus i det nye ESDH-system fra CSC/ScanJour.

Ifølge Jane Britt Hansen skal de sandsynligvis alle efter sommerferien på genopfriskningskursus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere