Phishing: Ny taktik bryder sikkerheds-mur

Det første forsøg på at bryde to-faktorsikkerhed ved hjælp af "manden-i-midten" er blevet opdaget i et phishing-forsøg mod Citibank.

Det første phishing-forsøg, der udnytter den såkaldte "manden-i-midten" taktik til at bryde internetbankernes to-faktorsikkerhed, er blevet opdaget. Det skriver avisen Washington Post.

Flere sikkerhedseksperter havde spået, at det blot var et spørgsmål om tid, før vi fik det første angreb af denne type at se.

Kodegenerator

To-faktorsikkerhed består i dette tilfælde, hvor Citibanks erhvervskunder var målet, i en kodegenerator eller token, som skaber nye adgangskoder hvert andet minut.

Denne adgangskode suppleres med kundens sædvanlige brugernavn og adgangskode.

Metoden kaldes to-faktorsikkerhed, fordi der kræves både et kendskab til login-oplysningerne samt den fysiske genstand.

Metoden skal forhindre skaderne ved, at en kunde logger på et falsk websted og udleverer sine oplysninger. Loginoplysningerne er intet værd uden den fysiske genstand.

Manden-i-midten omgår imidlertid denne sikkerhed ved at placere svindelwebstedet mellem brugeren og det ægte websted.

Viser feedback

Brugeren vil således få vist den feedback, som det ægte websted normalt giver ham.

På den måde opfanger svindlerne både loginoplysningerne og den midlertidige adgangskode, som de kan bruge til på samme tidspunkt at logge på netbanken.

Angrebet kræver dog, at svindlerne udnytter de indsamlede oplysninger omgående, før den midlertidige adgangskode skifter.

Derfor virker to-faktorsikkerheden fortsat mod de typiske phishing-forsøg, hvor oplysningerne sjældent bliver brugt med det samme.

Men flere sikkerhedseksperter tvivler på, at metoden vil være sikker på længere sigt.

- Jeg tror, at to-faktorsikkerhed vil være uden virkning, når vi skal til at tackle den næste generation af phishing-forsøg, skriver sikkerhedsanalytiker Zulfikar Ramzan fra Symantec på sikkerhedsfirmaets weblog.

Sikkerhedsguru Bruce Schneier advarede allerede sidste år mod at stole for meget på to-faktorsikkerhed, netop fordi metoden er sårbar over for manden-i-midten.

Relevante link

Symantec om angrebet

Bruce Schneier om svagheden ved to-faktorsikkerhed

Washington Post om phishing-forsøget




IT-JOB

Sparekassen Danmark

RPA-udvikler til IT-afdelingen

ALD Automotive Danmark A/S

Regional IT-administrator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere