Ukoordinerede pillerobot-projekter for millioner

Nordjyllands og Århus Amter kæmper hver for sig med problematiske pillerobot-projekter til millioner af kroner. Samtidig har flere tyske sygehuse succes med en kombination af de to amters systemer.

Mens Nordjyllands Amt har kæmpet med en problematisk pillerobot på Aalborg Sygehus, har naboerne i Århus Amt i et tilsvarende projekt problemer med den elektroniske medicinjournal.

- Det pudsige er, at man i Århus Amt har en pillerobot, som i Tyskland med stor succes er i drift i kombination med den elektroniske medicinjournal, som man har i Nordjyllands Amt, siger landechef Ellen Salomonsen fra TM Software.

Dropper projektet

TM Software har leveret det medicinmodul, som Nordjyllands Amt benytter i amtets elektroniske patientjournal.

Nordjyllands medicinmodul fungerer ifølge amtet tilfredsstillende, mens pillerobotten imidlertid har givet så store problemer, at forvaltningen har indstillet til politikerne, at man dropper projektet til 18 millioner kroner.

Efter flere års arbejde er robotten nemlig fortsat meget langt fra den nødvendige godkendelse fra Lægemiddelstyrelsen, der stiller skrappe krav til den type robotter for at undgå fejlmedicinering.

Sideløbende med problemerne i Nordjyllands Amt har naboerne i Århus Amt kæmpet med et tilsvarende projekt med en anden italiensk pillerobot.

Her er problemet imidlertid ikke robotten, der er godkendt af Lægemiddelstyrelsen, men som til gengæld halter i kommunikationen med amtets elektroniske patientjournaler.

EPJ-chef i Århus Amt, Lars Gleerup, forventer, at amtet har de nødvendige snitflader på plads i løbet af året, så løsningen kan tages i brug til februar. Han oplyser, at man gerne havde haft løsningen klar tidligere, men bevidst har nedprioriteret opgaven til fordel for andre EPJ-projekter.

Virker i Tyskland

I Bottrop i Tyskland har man allerede nu en robotløsning kørende på et sygehusapotek, der fra en central placering servicerer fire forskellige sygehuse.

Den tyske løsning kører ifølge Ellen Salomonsen hos TM Software med den elektroniske medicinjournal fra Nordjyllands Amt og pillerobotten fra Århus Amt.

Samme model er under udrulning i den tyske by Suhl.

- Det kan altså godt lade sig gøre at komme ud over rampen med elektronisk medicinering, der giver en øget kvalitetssikring i medicineringskæden på sygehusene, når det virker, siger Ellen Salomonsen.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Nordjyllands Amt til, hvorvidt man har kigget på de tyske erfaringer, og om man har overvejet et samarbejde med naboerne i Århus Amt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere