Storbyer satser på gratis internet-adgang

Nokia skal levere trådløs internet-adgang i New Yorks parker. Google vil tilbyde noget tilsvarende i hele San Francisco, og i Paris vil bystyret sikre trådløs adgang for alle fra slutningen af 2007.

Mobilgiganten Nokia tilbyder nu at sponsere gratis internet-adgang via WiFi-netværk i 10 parker i storbyen New York.

Med den nye sponsor-aftale med den finske mobilkoncern slutter New York sig til rækken af amerikanske storbyer, der har planer om at tilbyde borgerne gratis internet-adgang.

I eksempelvis San Francisco er et WiFi-netværk på vej med støtte fra søgegiganten Google og it-selskabet EarthLink.

Adgang fra parkerne

I Google-modellen vil udbyderne kræve, at borgerne opretter sig med brugeroplysninger for at få adgang til netværket, mens Nokia-modellen i New York angiveligt ikke vil kræve den type registrering.

I New York vil Nokia-netværket i første omgang omfatte 10 parker - herunder Central Park, Union Square Park og Washington Square Park.

Også i Europa barsler flere storbyer med planer om at tilbyde borgerne og besøgende gratis net-adgang.

Bystyret i Paris annoncerede i denne uge planer om at tilbyde gratis internet-adgang fra flere end 400 WiFi-hotspots, og bystyret har en målsætning om at have hele byen dækket i slutningen af 2007.

Flere byer på vej

Mens eksempelvis New York og San Francisco satser på at få langt de fleste udgifter dækket af private partnere som Nokia og Google, er Paris angiveligt indstillet på selv at spytte op mod 20 millioner kroner i projektet.

Bystyret vil imidlertid også give private partnere mulighed for at deltage.

I Danmark har flere politikere ikke mindst i forbindelse med efterårets kommunale valgkamp luftet ideen om at give indbyggerne gratis internet-adgang i blandt andet København og Århus.

Indtil videre er der dog ikke kommet skub i de planer.

Københavns Kommune lancerede dog i sidste uge i forbindelse med præsentationen af den nye elektroniske byguide iSpot en aftale med TDC, der giver interesserede gratis adgang til guiden fra flere end 60 TDC hotspots i det indre København.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere