Ny millionregn over Dyremose
Den afgående TDC-chef Henning Dyremoses private investeringsselskab fik i 2005 cirka 5,3 millioner kroner i overskud. For kun 10 dage siden udløste den 60-årige telechef endvidere en forgyldt faldskærm på 36 millioner kroner ved at tage mod tilbuddet om at skifte direktørjobbet ud med posten som bestyrelsesformand i TDC. (Morgenavisen Jyllands-Posten)
Dansk it-hus vil indtage USA
Det danske it-hus IT Factory forbereder et indtog på det amerikanske marked og håber direkte at flytte ind hos IBM i USA til efteråret. Målet for IT Factory er at blive for IBM, hvad Navision er blevet for Microsoft og at runde en omsætning på en milliard om tre år. Det kommende, amerikanske datterselskab skal både sælge og yde teknisk assistance og vil i begyndelsen beskæftige et par mand. (Berlingske Tidende)
Priskrav presser telebranchen
Danskerne efterspørger lavere priser på tele frem for nye tjenester og muligheder. TDC ruster sig til et stadigt hårdere marked, og TDC's privatkundechef, Gert Rieder, leder efter indtjeningen på tripleplay – internet, telefoni og tv i ét. (Berlingske Tidende)
GN hyrer programmører i Ukraine
GN Otometrics, underdivision af høreapparatvirksomheden GN Store Nord, der blandt andet laver systemer til at holde styr på høreapparatspatienter på offentlige hospitaler, var for nylig tvunget til at gå til Ukraine for at få løst en konkret programmeringsopgave. Det skete ikke for at spare penge, men fordi de danske programmører ikke ville have opgaven med at opdatere et patientsystem bygget på det gamle programmeringssprog Gupta. (Berlingske Tidende)
Studerende kopier Microsoft
En rundspørge blandt knap 200 studerende på Århus Universitet viser, at 56 procent af de studerende har en piratkopieret version af Microsoft Office. Microsoft vil ikke gå målrettet efter de studerende, men vil have piratkopieringen begrænset. (Morgenavisen Jyllands-Posten)
Ingen penge i CMS
En analyse af CMS-branchen viser, at det samlede primære resultat blandt de 13 største leverandører er faldet med 109 procent til et underskud på 1,2 millioner kroner i 2005. Det er især to af de større aktører Synkron og Sitecore, der skuffer. (Erhvervsbladet)
Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.