Ementor/Topnordic vil hente 200 mio. på Atea

Ementor/Topnordic-fusionen vil hente gevinster på knap 200 millioner kroner på effektiviseringer i kølvandet på overtagelsen af svenske Atea. En del af besparelserne skal komme fra fyringer.

Den nordiske it-kæmpe Ementor/Topnordic går nu i gang med at hente de effektiviseringsgevinster, som overtagelsen af svenske Atea forventes at kaste af sig.

Bestyrelsesformand Ib Kunøe har tidligere over for Computerworld anslået, at Atea-opkøbet kan give en gevinst på cirka 200 millioner kroner på bundlinjen.

Ifølge Computerworlds norske søstermedie har selskabet nu præsenteret en plan for at hente cirka 100 millioner kroner via nedskæring i driftsomkostninger og bemandingen.

Mere effektive indkøbsaftaler og en reduktion af it-omkostninger skal sammen med en nedbringelse af udgifterne til husleje skaffe besparelser på yderligere cirka 100 millioner kroner.

Danmark går fri

Administrerende direktør i Topnordic Danmark, Claus Hougesen, afviser enhver snak om større fyringsrunder i Danmark. Han tror, at det heller ikke bliver tilfældet i de øvrige lande.

- Vi har mellem 30-40 opslåede stillinger alene i Danmark lige nu, og jeg kan ikke se, at der skulle komme fyringer af nogen art i større målestok, siger Claus Hougesen.

- Der er selvfølgelig områder, hvor der er overlap, og hvor vi skal finde ud af, om det lige skal være den ene eller den anden. Men vi er en meget åben virksomhed, og hvis folk er parate til nye udfordringer, så vil vi gøre meget for, at de kan få det hos os, siger Claus Hougesen.

Han mener, at Ementor/Topnordic vil kunne hente de bebudede gevinster ved overtagelsen af Atea på andre måder end fyringsrunder.

Ændringer i ledelsen

- Der vil være millioner at spare alene på at rykke ud af Ateas domicil i Ballerup, som vi allerede har to interesserede lejere til, siger Claus Hougesen.

Også administrerende direktør i Ementor Danmark, Carsten Dilling, har svært ved at se, at der skulle være fyringer på vej.

IB Kunøe har tidligere over for Computerworld slået fast, at der ikke bliver tale om massive fyringsrunder.

- Der kommer ikke noget blodbad. Vi står i en situation, hvor vi efterspørger arbejdskraft, sagde Ib Kunøe i den trykte udgave af Computerworld i fredags.

Her sagde han, at der ville blive tale om større omrokeringer på ledelsesniveau, men at der kun ville være tale om mindre justeringer i forhold til de almindelige medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere