Toshiba vælger Actebis til retail

Toshiba har valgt at supplere distributørkredsen med Actebis for salg i både Norge og Danmark. Et vigtigt skridt mod målsætningen om 10 procent marketshare i løbet af et år, siger direktøren.

Det er endnu ikke lykkedes helt for Toshiba at få opfyldt sin målsætning om at komme i top tre på listen over de mest solgte bærbare computere i Danmark, men med en ny distributionsaftale med Actebis er selskabets danske direktør Peter Skou overbevist om, at målsætningen nok skal nås.

– Det er en meget vigtig aftale i forhold til, at vi har en målsætning om at nå en marketshare på 10 procent i løbet af et års tid, siger han.

Vokse forretningen

Toshibas bærbare bliver i forvejen distribueret af Tech Data og Scribona, men Peter Skou afviser, at den nye aftale med Actebis, der gælder for Danmark og Norge, kommer til at gå ud over de andre distributørers forretning.

– Der er ikke tale om, at vi skal tage noget væk fra Tech eller Scribona. Dem kommer vi også til at vokse med, men der er stadig et marked derude, som vi ikke har fat i i dag, og det vil først og fremmest være der, at Actebis skal hjælpe os, siger Toshiba-direktøren.

I supermarkeder

Han peger desuden på, at Toshiba stadig er blandt de hardwareproducenter, der har det laveste antal distributører i Danmark.

Det er ikke mindst retail-leddet, hvor Actebis står stærkt, og han vil ikke afvise, at aftalen ender op med, at Toshibas bærbare sælges gennem supermarkeder.

– Det kan man da godt forestille sig, men ud over retail er Actebis også stærke, når det gælder SMV-markedet, der jo også er et meget centralt marked for os, siger han.

Krav fra forhandlere

Når valget er faldet på Actebis, skyldes det ifølge Peter Skou, ikke mindst en række tilkendegivelser fra de forhandlere, som Toshiba gerne ville have som forhandlere.

– Vi er blevet prikket på ryggen, og vi kan jo ikke lukke øjnene for, at Actebis er meget vellidte i kanalen, og i og med, at de har direkte levering til kunden, står de også meget stærkt i bevidstheden hos mange slutkunder, siger han.

Aftalen med Actebis er trådt i kraft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere