S: Spilbranchen skal have kulturstøtte

Socialdemokraternes it-ordfører Magnus Heunicke ønsker kulturstøtte til computerspilbranchen. Partiet er på vej med et udspil, efter at Computerworld har beskrevet, hvordan Danmark er på vej til at miste en spirende spilbranche.

Hvis Socialdemokraterne får magt, som de har agt ved næste års finanslovsforhandlinger, kan computerspil-branchen se frem til mere støtte fra staten til udvikling af nye spil.

Partiets it- og teleordfører Magnus Heunicke har bedt kulturministeren skaffe et overblik over, hvilke støtteordninger, der findes i andre lande.

Svaret vil Magnus Heunicke bruge som udgangspunkt for at sikre mere støtte til spilbranchen.

- Jeg synes, at det er fuldstændigt oplagt, at der skal mere statsstøtte til på det her område, siger Magnus Heunicke.

- Vi giver støtte til alt muligt andet, når det drejer sig om kultur, og vi taler meget om, hvordan man kan lave et modsvar til den amerikanske kultur. Jeg synes, at vi skal støtte de danske ideer inden for denne branche, siger han.

Skal have kulturstøtte

I redegørelsen fra fungerende kulturminister Flemming Hansen (K) henvises der ellers til, at de nordiske kulturministre fra 2005 til 2012 allerede er gået sammen om at støtte branchen med over 70 millioner kroner til produktion og distribution af kvalitetsprægede, nordiske computerspil til børn og unge.

Magnus Heunicke har ønsket redegørelsen fra kulturministeren, efter at Computerworld i maj måned beskrev, hvordan Danmark er på vej til at sætte den spirende spilbranche over styr.

Bedre støtteordninger i andre lande kan betyde, at den danske talentmasse, der i øjeblikket forsøger at komme ind på det voksende marked for spil, forsvinder til andre lande, advarede eksperter dengang.

Bør sidestilles med film

Magnus Heunicke mener, at de nuværende støtteordninger ikke er tilstrækkelige, og han foreslår, at spilbranchen et langt stykke hen ad vejen skal sidestilles med filmbranchen.

- Hvorfor skal man have støtte til at lave en spillefilm, men ikke til computerspil?, spørger han.

- Vi arbejder på et konkret forslag, som kan komme med i vores næste finanslovsudspil. En mulighed er at flytte det her område over i Kulturministeriet, hvor vi allerede har filmstøtteordningen. Man kunne ansætte en computerspilkonsulent med nogle penge i ryggen, så der kunne blive uddelt opstartskapital til lovende projekter, foreslår it- og teleordfører Magnus Heunicke.

Han peger på, at man også bør øge støtten til forskning i computerspil - blandt andet på IT-Universitetet.

Relevante link

Svar på § 20-spørgsmål: Om støtteordninger til computerspilbranchen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere