Tirsdagens aviser om it

It-problemer giver Mærsk vrede kunder. Ny milliardfremgang i it-branchen. It-distributørerne har udsigt til bedre priser. Større produktivitet i softwarebranchen. Serviceselskaberne vokser stadig. TDC-konkurrenter på fremmarch. It-salgsled stormer frem. Udflytning trækker hardwareomsætningen ned. Kapow Technologies vinder i Malaysia.

It-problemer giver Mærsk vrede kunder

A.P. Møller - Mærsks overtagelse af den hollandsk-britiske konkurrent P&O Nedlloyd rammer nu selskabet på pengepungen. De to selskabers it-systemer er fuldstændig forskellige, og it-eksperterne har ikke været i stand til at få systemerne til at tale sammen. Det har betydet, at kunder har fået forkerte fakturaer, har været tvunget til at droppe brugen af A.P. Møller - Mærsk og vælge luftfragt i stedet, og samtidig har den danske containergigant haft svært ved at få penge hjem fra vrede kunder. (Politiken)

Ny milliardfremgang i it-branchen

Efter flere års nedtur cementerer it-selskaber herhjemme nu deres optur med stigende milliard-overskud. Og med en årlig eksport på 40 milliarder kroner bidrager it-branchen mere end nogensinde til dansk økonomi. Branchen omsatte i 2005 for mere end 150 milliarder kroner og fik et samlet overskud på 10 milliarder kroner. (Børsen)

It-distributørerne har udsigt til bedre priser

De danske it-distributører går en mere tryg tid i møde efter flere år med ekstremt prispres og faldende marginer. Fremover vil flere af dem hente mere og mere af deres omsætning i forening med andre it-selskaber, mener IDC Nordic. (Børsen)

Større produktivitet i softwarebranchen

De 39 største softwarehuse i Danmark omsatte i 2005 for 21,9 milliarder kroner. Tallet repræsenterer en stigning på 16 procent i forhold til året før. Det primære resultat blev sidste år på 1,7 milliarder kroner mod godt 1,1 milliarder kroner i 2004. (Børsen)

Serviceselskaberne vokser stadig

Serviceselskaberne i it-branchen voksede med 20 procent i omsætning sidste år primært på grund af CSC's overtagelse af it-driftsopgaver hos SAS, men også KMD lagde sig ud med nye opgaver. (Børsen)

TDC-konkurrenter på fremmarch

TDC's 10 største konkurrenter klarer sig rigtig godt. TDC er udsat for et stadigt større pres fra sine større konkurrenter. Det tidligere monopol må afgive markedsandele, efterhånden som nye spillere kommer på banen. (Børsen)

It-salgsled stormer frem

Den største vækst i den danske it-branche findes i øjeblikket hos forhandlere, distributører og konsulenthuse, der lever af at videresælge tredjepartsprodukter og krydre dem med egenudvikling. Eksempelvis har it-distributøren Sunico øget omsætningen med 141 procent til 6,7 milliarder kroner. (Børsen)

Udflytning trækker hardwareomsætningen ned

Prispres og udflytning af opgaver til lavtlønsområder er skyld i, at den samlede danske hardwarebranche sidste år tabte 1,6 milliarder kroner. Omsætningen landede på 24,8 milliarder kroner. (Børsen)

Kapow Technologies vinder i Malaysia

Det danske it-firma Kapow Technologies har vundet en ordre som leverandør af software til det malaysiske teknologiministerium. Det er første del af et stort projekt inden for videndeling, og Kapow forventer at få en opfølgningsordre inden sommer. Testordren fra ministeriet er på en halv million kroner. Mosholt forudser, at den følges op af endnu en ordre på flere millioner kroner i løbet af sommeren. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere