IT-Universitetet på vej til Københavns Universitet

IT-Universitetet skal være en del af Københavns Universitet, hvis det står til Videnskabsminister Helge Sander (V) og resten af regeringen. Fremtiden er dog endnu ikke endeligt afklaret.

Regeringen fastholder, at den sigter efter at lægge IT-Universitetet sammen med Københavns Universitet.

Den konkrete fremtid for IT-Universitet i København svæver dog fortsat.

IT-Universitetet er nemlig et af kun fire universiteter, som der ikke er opnået enighed om i løbet af de seneste fire måneders drøftelser mellem universitetsbestyrelser og regering.

Af det udspil, som regeringen præsenterede tirsdag, fremgår det dog, at "regeringens sigte er, at IT-Universitetet fusioneres med Københavns Universitet (KU)."

Større universiteter

IT-Universitetets rektor Mads Tofte er forbavset over udspillet fra regeringen.

- Det havde vi ikke forestillet os. Bestyrelsen må nu igen forholde sig til situationen og tage stilling til de næste skridt, siger Mads Tofte.

Han har tidligere over for Computerworld afvist planerne om at lægge IT-Universitetet sammen med et andet universitet.

Mads Tofte har i stedet foreslået, at IT-Univeristetet bliver nedlagt og erstattes af et nyt landsdækkende it-universitet, der rummer al dansk it-forskning og alle videregående it-uddannelser.

Regeringens planer går imidlertid i stedet på at fusionere IT-Universitetet med Københavns Universitet, der i forbindelse med ændringerne i forvejen får Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (KVL) og Danmarks Farmaceutiske Universitet (DFU) under sig.

Udover ændringer på Københavns Universitet sker der med regeringens udspil ændringer på Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Aalborg Universitet (AAU). Blandt andet integreres 10 sektorforskningsinstitutioner i universiteterne.

Styrker forskningen

Roskilde Universitetscenter fortsætter som det eneste af de nuværende universiteter uændret, fremgår det.

- Regeringen ønsker et nyt Danmarkskort med færre, stærkere universiteter, som fusioneres med sektorforskningen. Dermed styrkes universitetsuddannelserne og forskningsmiljøerne og forskningsmiljøerne, og universiteterne får større international slagkraft, udtaler videnskabsminister Helge Sander i en pressemeddelelse.

Udover IT-Universitetet er der ikke nået til enighed om fremtiden for Handelshøjskolen i København (CBS), Handelshøjskolen i Århus (ASB) og Danmarks Pædagogiske Universitet. Fristen for at finde en løsning er 15. september.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere